kék hírek

2020.12.10. 18:47

Fellebbeztek az emberöléssel vádolt kiskunmajsai férfi ügyében

Súlyosításért fellebbez az ügyészség az emberöléssel vádolt kiskunmajsai férfi ügyében.

Várkonyi Rozália

Forrás: shutterstock.com

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség fenntartotta a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség büntetés súlyosítására irányuló fellebbezését, azzal a kiskunmajsai férfival szemben, aki két évvel ezelőtt betört egy ingatlanba és olyan súlyosan bántalmazta a ház lakóját, hogy belehalt sérüléseibe. Az elkövetőt a Kecskeméti Törvényszék nem jogerősen, tíz év fegyházbüntetésre és nyolc év közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélte.

Az elsőfokú bíróság ítélete szerint a férfi 2018 szeptemberében ittasan, lopás céljából bement egy kiskunmajsai ingatlan udvarába. Miközben a vádlott értékek után kutatott, közben zajt csapott, így a lakóépületben alvó sértett felébredt és a férfit felelősségre vonta. Ezután a vádlott a sértettet egy szerszámnyéllel olyan súlyosan bántalmazta, hogy a sértett életét többszöri életmentő beavatkozás ellenére sem sikerült megmenteni.

A törvényszék ítélete ellen az ügyészség mellett a vádlott védője is fellebbezett, utóbbi a kiszabott büntetés enyhítése érdekében.

A fellebbviteli főügyészség megítélése szerint miután az elsőfokú bíróság által kiszabott szabadságvesztés és közügyektől eltiltás tartama nem igazodik kellőképpen az elbírált bűncselekmények tárgyi súlyához és a vádlott személyében rejlő társadalomra veszélyességhez, a súlyosító körülményekre is figyelemmel a kiszabott fő- és mellékbüntetés lényeges súlyosítása indokolt.

A bejelentett fellebbezések alaposságáról az ügyben másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla fog dönteni.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában