Nagykőrös / videóval

2020.12.08. 08:29

Brutális állatviadalokat szerveztek, elfogták őket

A rendőrök 51, állatviadalokra tenyésztett kutyát foglaltak le. Sokkoló videóban mutatták meg, mennyire rossz állapotban voltak a kutyák.

Zs. D.

Fotó: ANTAL_N

Egy nagykőrösi tanyán rendszeresen szervezett állatviadalokat az a két domaházi és két nagykőrösi férfi, akiket a napokban fogott el a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda – írja a police.hu.

A két domaházi gyanúsított a viadalról hazafelé tartott autóval, amikor Cegléd belterületén elfogták a rendőrök őket, az autóban pedig megtalálták a friss sérülésekkel rendelkező kutyát.

Az egyik nagykőrösi férfit a lakóhelyén, a másikat egy helybéli tanyán fogták el, ahová elrejtett kettő, szintén súlyosan megsérült kutyát.

A nyomozók Nagykőrös és Domaháza területén

viadalra használt feszítőfákat, kutyák kiképzésére szolgáló futópadokat és mérlegeket találtak.

Lefoglaltak 51, viadal céljára tenyésztett kutyát, elhelyezésükről civil szervezetek bevonásával gondoskodtak. Az egyik kutya a viadalon szerzett súlyos sérülései következtében

a sürgős állatorvosi beavatkozás ellenére elpusztult.

A négy elfogott férfi ellen tiltott állatviadal szervezése bűntettének gyanúja miatt indult eljárás. A gyanúsítottak az eljárás jelenlegi szakaszában szabadlábon védekeznek.

A rendőrség sokkoló videót is közölt arról, mennyire rossz állapotban voltak a kutyák. A korhatáros videót az alábbi dobozra kattintva nézheti meg.

Nagyszabású akció

Az összehangolt, nagyszabású akcióban részt vett a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) környezeti bűnözés elleni szakegysége, KR NNI miskolci területi egysége, valamint a bűnügyi technikai és kiberbűnözés elleni munkatársai, a Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatósága Bevetési Főosztály III. Bevetés Támogató Osztálya és Kutyás Alosztálya, a Rendészeti Igazgatóság, a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ kutyakiképzői, a Nagykőrösi Rendőrkapitányság munkatársai, valamint a Nemzeti Élelmiszer-lánc Biztonsági Hivatal hatósági állatorvosai.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában