kisszállás

2020.11.04. 10:07

A szakítást követően zaklatta és fenyegette volt barátnőjét

Vádat emeltek egy kisszállási férfival szemben, aki szakításukat követően volt barátnőjét rendszeresen zaklatta és állítólagos tartozását erőszakkal próbálta behajtani rajta.

Hraskó István

Forrás: shutterstock

Fotó: illusztráció

A vádlott férfi és a sértett nő konfliktusokkal terhelt szerelmi viszonya többszöri szakítást követően 2019 decemberében szakadt meg véglegesen. A rendszeresen durván, agresszívan fellépő vádlott egy állítólagos kölcsönre hivatkozva többször bántalmazta és fenyegette volt barátnőjét, és követelte, hogy adja meg 79 ezer forintos tartozását.

Tavaly augusztus 2-án éjjel saját házánál várta a munkából hazatérő nőt, szidalmazni kezdte, majd a hajánál fogva a földre rántotta, ütötte és a nyakához kést tartva megfenyegette, hogy megöli. A sértett sikoltozására az egyik szomszéd felébredt, ennek köszönhető, hogy a bántalmazás itt véget ért – mondta el dr. Négyessyné dr. Bodó Marianna, a megyei főügyészség helyettes sajtószóvivője.

Idén márciusban a vádlott a kisszállási vasútállomáson támadt rá a nőre. A sértettel volt fia is, aki anyját védelmezve közéjük állt, ezért az ökölütések őt érték és zúzódásos sérüléseket szenvedett. A kisszállási férfi egy másik alkalommal a szomszédasszonyával beszélgető exét a kerítésen átnyúlva csapta halántékon. Áprilisban a nő lerobbant az autójával, a vádlott ezt meglátva felajánlotta a segítségét, volt párja azonban ezt elutasította. Ezen a férfi nagyon feldühödött, felrúgta a földön álló benzineskannát és ismét a tartozást követelve azzal fenyegetőzött, hogy a nő alá gyújtja a kocsit.

Idén júniusban a férfi ellen már távoltartás volt érvényben, ez azonban nem akadályozta meg, hogy vasrúddal ismét rátámadjon az otthonából távozni készülő sértettre, ekkor is a kölcsönt kérte rajta számon. A kiskunhalasi rendőrök a férfit előállították és kezdeményezték a letartóztatását.

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség folytatólagosan elkövetett önbíráskodás bűntettének kísérletével, garázdasággal és könnyű testi sértés vétségével vádolja és börtönbüntetést indítványoz részére. Az ügyet a Kiskunhalasi Járásbíróság fogja tárgyalni.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában