kék hírek

2020.10.01. 10:19

Határsértés, bűncselekmény és ittas vezetés is történt megyénkben

Bűncselekmények, pszichoaktív anyaggal való visszaélés, ittas vezetés, szabálysértés, közúti közlekedési baleset és elfogatóparancs színesítette egyenruhásaink elmúlt 24 óráját.

police.hu

Forrás: police.hu

Határsértés

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő egyenruhások 2020. szeptember 30-án 0 óra és 24 óra között tizennyolc esetben összesen nyolcvannyolc külföldit tartóztattak fel. A határsértőket visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ugyanebben az időszakban a rendőrök Hercegszántó, Tompa és Csikéria külterületén huszonhat migránst akadályoztak meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjenek.

A tompai közúti határátkelőhelyen 11 órakor két szerb állampolgár jelentkezett kilépésre. Útleveleik ellenőrzésekor kiderült, hogy azokban valótlan tartalmú bélyegzőlenyomatok vannak. A külföldieket a Kiskunhalasi Rendőrkapitányságra előállították, ellenük közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult.

Bűncselekmények, szabálysértés

Tegnap a nyomozók és járőrök hét személyt fogtak el, és további tizenhárom előállításáról intézkedtek. Közülük tízen bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatóak.

A kalocsai rendőrök új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vettek egy 45 éves helybélit.

A Bajai Rendőrkapitányságon 11 óra 20 perckor gyorsított bírósági eljárás lefolytatása céljából szabálysértési őrizetbe vettek egy 37 éves mórahalmi lakost. A férfi egy mezőgazdasági vontatóval közlekedett annak ellenére, hogy őt a járművezetéstől korábban eltiltották.

Balesetek, elfogatóparancs

A kecskeméti rendőrök járművezetés ittas állapotban vezetés vétség gyanúja miatt őrizetbe vettek egy 44 éves férfit.

A Kunszentmiklósi Járásbíróság adott ki elfogatóparancsot az ellen a 38 éves bugaci férfi ellen, akit a kiskunfélegyházi járőrök fogtak el 14 óra 55 perckor.

Megyénkben az elmúlt 24 órában egy súlyos sérüléssel járó, valamint két anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában