Elismerések

2020.10.22. 06:24

Az országos tisztújítás sikert hozott megyénk polgárőreinek

A napokban tartották az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) tisztújító küldöttgyűlését a Budapesti Olimpiai Központban. A szövetség ismét bizalmat szavazott dr. Túrós András nyugállományú rendőr dandártábornoknak, aki további öt évig vezetheti a több mint kétezer tagegyesülettel és 66 ezer polgárőrrel rendelkező szervezetet. A 153 küldött döntött az elnökség tagjairól, illetve a tisztségviselők személyéről is.

Horváth Péter

A Bács-Kiskun megyei polgárőrök sikerének könyvelhető el, hogy továbbra is tisztségviselő maradt dr. Fekecs Dénes nyugállományú rendőr ezredes, a Bács-Kiskun Megyei Polgárőr Szövetség elnöke mint gazdasági és pénzügyi elnökhelyettes. Valamint önkormányzati alelnöknek választották dr. Szigeti László nyugalmazott megyei főjegyzőt. Az OPSZ etikai bizottságának tagja maradt Somodi Sándor és a jelölő és választási bizottság tagjává választották dr. Tálas Gábort.

Dr. Túrós András összegezte az elmúlt öt év eredményeit is. A polgárőrök összesen 45 és fél millió órát töltöttek szolgálatban, ebből hétmilliót a rendőrséggel közösen. Több százezer jelzésadással éltek, hatezer eltűnt személy felkutatásában vettek részt, valamint közel 30 ezer esetben értek tetten bűnelkövetőket. Az elnök kiemelte a Határvédelmi Tagozat sikereit: a több ezer határon eltöltött szolgálati órában 3200 migránst tartóztattak fel az országhatáron szolgáló polgárőrök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában