Videóval

2020.10.30. 12:43

A sétálóutcába sodródott egy BMW Kalocsán

Csütörtök este Kalocsán baleset történt, ahol a feltételezések szerint a BMW-t vezető egy másik járművel versenyezhetett a Szent István király úton.

Gábor János

A feltételezések szerint gyorsulási versenyt rendezhetett egy másik autóssal annak a fekete BMW-nek a tulajdonosa, aki a nedves útburkolaton elvesztette uralmát a jármű felett, és nagy sebességgel sodródott be a sétálóutcába, a járásbíróság épülete felől érkezve, csütörtök este fél tíz körül. Az autó a sarkon lévő Posta épülete mellett haladt el, majd egy közeli ügyvédi iroda bejárata előtt állította meg a város fásítási programja során felhalmozott földkupac.

A balesetet szenvedett járművet egy másik autós megpróbálta kihúzni a földhalomból, de időközben a környéken élők hívására kiérkezett a rendőrség, és megkezdték az intézkedést. A Bács-Kiskun Megyei Rendőrkapitányság helyi rádiónak eljuttatott közleménye szerint a helyszíni szemle során azt állapították meg, hogy „az autó vezetője nem megfelelően választotta meg a sebességét, így nem tudott elkanyarodni, amelynek következtében behajtott a sétálóutcába”. Hozzáfűzték: a sofőr elismerte a felelősségét, helyszíni bírságot szabtak ki rá.

Fotó: baon.hu

Az esetről még éjjel felkerült a Facebookra egy közeli gyógyszertár biztonsági kamerájának felvétele. Ezen jól látszik, hogy a BMW nagy sebességgel halad a belvárosi közúton, majd az Ady Endre utcára forduló éles kanyar előtt vészfékez, de már nem tudja megállítani a kocsit, amivel végül becsapódik a sétálóutcába. A videón látható az is, hogy közvetlenül utána, szintén gyorsan halad egy szürke kombi, de annak vezetője még időben meg tud állni.

Bár a rendőrség ezt cáfolta (mivel ilyen jellegű bejelentés egyáltalán nem érkezett a kalocsai kapitányságra), a felvétel tanúsága szerint nem kizárt, hogy utcai gyorsulást rendeztek a Szent István király úton, amit az ott élők hónapok óta felmerülő panaszai támasztanak alá. A belváros ingatlantulajdonosai rendszeresen felemelik a hangjukat a közösségi médiában az ellen, hogy közveszéllyel fenyegető autógyorsulásokat látnak és hallanak éjjelente. Ez ugyanakkor a hivatalos eljáráshoz kevés, így a rendőrség ismételten felhívta a figyelmet arra, hogy „a közösségi oldalakon sokszor álnéven, illetve zárt csoportokban terjedő hozzászólásokra nem reagálnak, azonban az állampolgároknak joga van jogsértés észlelése esetén – akár az ingyenesen hívható 112-es segélyhívó számon, névtelenül – bejelentést tenni” – áll a közleményben.

Személyi sérülés egyébként nem történt, de több utcai bútor és berendezés megrongálódott, így a városnak okozott kár több százezer forint lehet, tudatta kérdésünkre a terület önkormányzati képviselője. Dr. Körmendy Szabolcs közölte: felháborító az eset, ezért további intézkedéseket sürget az ügyben. Intenzívebb hatósági jelenlétet, fekvőrendőrök telepítését szeretné, és komolyabb szankciókat – mivel kevesli az ebben az esetben kiszabott néhány tízezer forintos büntetést. Hozzáfűzte: az okozott károk miatt az önkormányzat biztosan feljelenti a sofőrt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!