vádemelés

2020.09.14. 08:50

Rendszeresen verte a feleségét, és forró levest öntött a fejére

Vádat emelt a Kiskunhalasi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki folyamatosan szidta és és bántalmazta rossz egészségi állapotban lévő feleségét.

Hraskó István

Forrás: shutterstock.com

Fotó: illusztráció

Dr. Schmidt Gábor, a megyei főügyészség sajtószóvivője elmondta: a vádlott és felesége egy Kiskunhalas környéki községben laktak, házasságuk évek óta konfliktusokkal terhelt volt. A viták és veszekedések tavaly lettek rendszeresek, a férfi gyakran megalázta, szidalmazta a feleségét, és többször ellökte, felpofozta, a kezeit szorongatta. Az asszony ekkor még nem jelentette fel.A helyzet szeptemberben vált még rosszabbá. Egy nap a férj ismét ordítozni kezdett a nővel, hajánál fogva a földre rántotta. „Mikor döglesz már meg, te rohadék!” – kiabálta a vádlott, majd forró levest öntött az asszony fejére. A nő testszerte nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett, részben még a haja is kihullott.

Tavaly október 1-jén délután a férfi ismét ordítozott nejével, trágár módon szidalmazta és nekinyomta a falnak. A sértett az utcára menekült és értesítette a rendőrséget. Félelmében ezután ideiglenesen a fiához költözött.

Dr. Schmidt Gábor kijelentette: a nő – aki 2019 tavaszán egy műtéten esett át és hónapokon keresztül nehezen mozgott – a kora és egészségi állapota miatt csupán korlátozottan tudott védekezni a bántalmazásokkal szemben.

A büntetlen előéletű vádlott jelenleg szabadlábon várja a tárgyalást, őt a járási ügyészség kapcsolati erőszak bűntettével vádolja. A vádlott bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Borítóképünk illusztráció!

Forrás: shutterstock.com

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában