ítélet

2020.09.02. 14:50

Felfüggesztett fogházat kapott a két rendőrt elütő szerb sofőr

Nyolc hónap, két év próbaidőre felfüggesztett fogházra és 150 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a Kiskunhalasi Járásbíróság azt a szerb férfit, aki tavaly elsodorta a Kelebiai Határrendészeti Kirendeltség két járőrét, súlyos-életveszélyes sérüléseket okozva nekik.

Hraskó István

Az 55 éves szerb férfi tavaly március 16. napján Tompa külterületén, az 53-as főúton Kiskunhalas irányából a tompai határátkelőhely felé haladt egy tehergépkocsival és a hozzá kapcsolt járműszerelvénnyel. A bíróság azt állapította meg, hogy a vádlott fáradtsága miatt képtelen volt a biztonságos járművezetésre, későn észlelte az úttest jobb szélén álló gépkocsit, amelyet a rendőrök igazoltattak. Így történt, hogy fékezés nélkül – mintegy 65-70 km/óra sebességgel – nekiütközött az autónak, majd elsodorta az ellenőrzést végző és szolgálati mellényt viselő két rendőrt. Az ütközés következtében a rendőrök az útpadkára zuhantak és nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedtek. Úgy tudjuk, egyiküket a kiskunhalasi kórházba szállították stabil állapotban, társát pedig a szegedi klinikára vitték súlyos-életveszélyes állapotban.

Dr. Sárközy Szabolcs, a Kecskeméti Törvényszék sajtószóvivője közölte: a Kiskunhalasi Járásbíróság tárgyalás kitűzése nélkül – büntetővégzésben – közúti baleset okozásának vétsége miatt 8 hónap fogházra és 150 ezer forint pénzbüntetésre ítélt a szerb férfit, a szabadságvesztés végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztve. Az ítélet nem jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában