Hajós / Miske

2020.08.04. 08:25

Nagy tételben termesztették a vadkendert

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerrel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt vádat emelt három férfival szemben, akik Hajós és Miske között a nádasban 380 tő kannabiszt termesztettek, amelyről közel 70 kilogramm növényt szüreteltek.

baon.hu

A vád szerint a bajai és sükösdi férfiak 2013 óta abból tartották el magukat és családjukat, hogy elhagyatott termőterületeken kannabiszt termesztettek, majd a kábítószernek minősülő hatóanyagot tartalmazó növényi részeket nagy tételben, 20–30 kilogrammos mennyiségekben Budapestre vitték, és ott grammonként 600–800 forintos áron értékesítették.

A három vádlott 2018-ban Hajós és Miske között, az öntözőcsatorna mellett húzódó nádas területén hat, egy másik nádas mellett további három ültetvényt alakított ki, amelyen összesen 380 tő vadkendert termesztettek. A vádlottak közösen gondozták, öntözték, majd együtt is szüretelték le a növényeket. A leszüretelt növényi részeket tartalmazó zsákokat egyikük Hajós közeli pincéjébe vitték azért, hogy ott szárítsák és feldolgozzák. Közvetlenül lebukásuk előtt a vádlottak a ventilátorokat, hősugárzót, páraelszívót, digitális mérleget, növényi őrlőt, palántanevelő kádakat, zsákokat és kötegelőket az egyik közeli, löszfalba vájt, romos pincébe vitték át. Ott a nyomozók hat szárítóhálóban közel 11 kiló anyagmaradványt találtak, míg a termesztés helyszínéül szolgáló nádasban tíz zsákban több mint 58 kilogramm leszüretelt növényi anyagot foglaltak le.

Elfogásuk előtt két nappal egyiküket a nádasbeli ültetvény közelében igazoltatták, és autójában szintén kábítószernek minősülő anyagmaradványokat találtak. Az elvégzett vizsgálatok mindhárom férfinál kábítószer fogyasztását igazolták.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő férfiakat mint társtetteseket jelentős mennyiségű kábítószerrel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolja, és ezért velük szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában