bűncselekmény

2020.08.19. 12:01

Gyereket rabolt ki a bedrogozott, jánoshalmai férfi

Februárban egy jánoshalmai férfi a kristály dizájner drog hatása alatt előbb egy fiatalembert rántott le a biciklijéről, majd egy gyereket fenyegetett meg késsel, hogy adja át neki a kerékpárját.

Hraskó István

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

A február 10-én történt ügyben a napokban emelt vádat a Kiskunhalasi Járási Ügyészség. Dr. Schmidt Gábortól, a megyei főügyészség sajtószóvivőjétől megtudtuk: a vádlott egy többszörösen büntetett előéletű férfi, aki a vádbeli napon Jánoshalmán a kristály fantázianevű drog hatására teljesen zavart állapotba került. Estefelé, már a sötétben kitárt karral sétált egy út közepén, majd ismeretlen okból megragadott egy kerékpározó fiatalembert és lerántotta a földre. A vádlott érthetetlen szavakat ordítozott és a kezében lévő késsel fenyegetődzve a sértettet a földön leszorítva tartotta. Egyszer felé is szúrt, ekkor a fiatalembernek sikerült a fogásból kiszabadulnia és elmenekülnie. Támadója elvitte a biciklijét, ez azóta sem került elő.

A drogos rabló ezután egy bolthoz ment. ahol észrevett egy, az édesanyját váró gyermekkorú fiút. Az ő biciklijét is meg akarta szerezni, de a fiú ellenállt, ekkor a vádlott megmutatta neki a kését. Közben odaért az anya, aki a gyermekét féltve szólt, hogy adja oda a kerékpárt. A vádlott innen egyenesen a Jánoshalmai Rendőrőrsre tekert, bejelentve, hogy öngyilkos akar lenni. Időközben a bolt eladója is értesítette telefonon a rendőrséget a rablásról.

A rendőrök a kerékpárt lefoglalták és visszaadták a fiúnak, a drogfogyasztás miatt a vádlott ellen szabálysértési eljárás indult, később előzetes letartóztatásba került. A járási ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettén kívül garázdaság és kifosztás bűntettével is vádolja. Az ügyész végrehajtandó fegyházbüntetést és az első kerékpár értékéig vagyonelkobzást indítványozott részére. Bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában