KECSKEMÉT

2020.07.31. 10:19

Újabb illegális árusítókat és vandálokat buktattak le a kamerák

A Kecskeméti Városrendészet munkatársai a térfigyelő kamerákon keresztül a csütörtöki nap folyamán ismét sikeresen felderítették, hogy a városközpontban a járókelők leszólításával illegális árusítás történik.

baon.hu

Forrás: Kecskeméti Városrendészet

A térfigyelő kamerákat ellenőrző közterület-felügyelő észlelte a jogellenes cselekményt és a helyszínre irányította a városrendészeket, akik a tetten ért elkövetőt elkísérték a Kecskeméti Rendőrkapitányságra.

A szabálysértési hatóság az eljárást lefolytatta és büntetés kiszabása mellett rendelkeztek az árusított holmik elkobzásáról is. Ez ugyanis a tapasztalatok jelentős visszatartó erő lehet a járókelőket zaklató illegális árusok vonatkozásában. A Kecskeméti Városrendészet minden tetten ért illegális árusítás esetén kezdeményezni fogja az azonnali szabálysértési eljárás lefolytatását, melynek keretében elkobzásra kerülhetnek a vádlottaknál lévő termékek.

A Kecskemét közterületeire telepített kamerarendszer hatékonyságát igazolja, hogy a csütörtöki napon Kecsemét belvárosában a Malom Center melletti sétányon a járdát és a padot festékszóróval megrongáló fiatalok csoportjának tevékenysége is rögzítésre került.

A fiatalok összesen a padok mellett 28 térkövet festettek össze. Mivel az elkövetők mozgása és kiléte a kamerafelvételek alapján jól beazonosítható így velük szemben szabálysértési eljárás kezdeményezésére került sor.

Fotó: Kecskeméti Városrendészet

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában