lopás

2020.07.22. 09:56

Kerékpárra szakosodott a halasi tolvaj

A kiskunhalasi férfi legalább tizenhét bűncselekménnyel gyanúsítható.

baon.hu

Forrás: police.hu

A kiskunhalasi rendőrök 2020. július 21-én 6 óra 30 perckor lopás gyanújával őrizetbe vettek egy 24 éves helybélit.

A fiatal a nyomozás adatai szerint az elmúlt alig másfél hónap alatt városszerte összesen 17 kerékpárt tulajdonított el. Sem a helyszíneket, sem a módszereket nem válogatta meg: iskola és társasház tárolójából is lopott, de a nyitott udvarokba is bement azért, hogy kétkerekű zsákmányra tegyen szert. Előfordult, hogy lezáratlan volt a bicikli, amit elvitt, de az elkövetőt a zár vagy lakat sem állította meg; ajtót tört be, reteszt rongált.

A kerékpárok értéke 10.000 és 160.000 forint közé tehető, így közel 800.000 forintnyi kárt okozott a bűncselekmények elkövetése során a tolvaj. Az otthonában tartott kutatás során néhány bicikli előkerült, azonban jelentős részüket időközben már értékesítette.

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói vizsgálják, hogy a jelenleg 17 rendbeli lopással gyanúsított férfi további bűncselekményeket elkövetett-e. Az eljáró hatóság az ügyben előterjesztést tett a fiatalember letartóztatásának indítványozására.

Fotó: police.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában