lezárt akta

2020.07.26. 09:25

Halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt felelhet a tatai férfi

A 85 éves férfi forgalommal szembe hajtott fel a sztrádára. A baleset során a gyanúsított felesége olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

police.hu

Fotó: Maksa Balazs

Mint arról korábban beszámoltunk, 2019. február 5-én délután halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalán. A rendelkezésre álló adatok alapján a sztráda 113.736-os méterénél egy 85 éves tatai lakos egy Suzuki SX4 típusú személygépjárművel a gyorsítósávról a forgalommal szembe fordulva hajtott fel az autópályára, ahol frontálisan ütközött egy Renault-val, majd többször megpördült, végül nekiment a külső szalagkorlátnak.

A Suzuki hátsó ülésén utazó 81 éves asszony a helyszínen életét vesztette. A sofőr és a mellette ülő utas, illetve a másik autó vezetője – egy 31 éves román férfi – megsérült.

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság által elrendelt nyomozást a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya folytatta le.

Az eljárás során a halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 85 éves férfi szabadlábon védekezhetett. Ügyében a főkapitányság munkatársai a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat a napokban megküldték az illetékes ügyészségre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában