tiszakécske

2020.06.29. 11:51

Rágyújtotta a házat volt barátjára, hosszú fegyházat kaphat

Vádat emeltek egy tiszakécskei nő ellen, aki tavaly szeptemberben Tiszakécskén felgyújtotta azt a házat, amiben volt élettársa és a férfi új párja aludt. A sértettek szerencsére ki tudtak menekülni a tűzből.

Hraskó István

Dr. Schmidt Gábortól, a megyei főügyészség sajtószóvivőjétől megtudtuk: a nő külföldön dolgozott, majd 2019 júliusában hazatért, ekkorra barátjának már új kapcsolata lett. Exe az új élettárssal egy tiszakécskei házban lakott, ami a vádlott és a férfi közös tulajdona volt. A viszonyuk ennek ellenére nem romlott meg, sőt, a gyújtogatás előtt három nappal a férfi és új barátnője ideiglenesen befogadták a vádlottat, mert nem volt hol laknia. A vádlott viszon úgy érezte, hogy volt párja és a másik nő ki akarják semmizni, el akarják venni a lakását. Kábító hatású anyagot fogyasztott és zavartan viselkedett.

Szeptember 14-én késő este a sértettek a ház hálószobájában nyugovóra tértek, azonban ő nem tudott elaludni, nyugtalanul viselkedett. Hajnali három óra körül meggyújtotta a függönyöket a kisszobában és a nappaliban, majd a nappaliban a bútort is, fogta bőröndjét (ebbe már korábban becsomagolta személyes tárgyait), és elhagyta a házat. Egyenesen a Tiszakécskei Rendőrőrsre ment, ahol bejelentette, hogy mit tett.

– A vádlott a tüzet azért gyújtotta, hogy a lakást elpusztítsa, hogy ha a gyermekei nem lakhatnak benne, akkor más se lakjon ott. Belenyugodott abba is, hogy a sértettek a tűzben kínhalált halhatnak – nyilatkozta dr. Schmidt Gábor. Szerencsére a férfi felébredt arra, hogy a hálószoba melletti nappaliban tűz van. Felébresztette élettársát és mindketten az utcára menekültek, de mivel azt hitték, hogy a vádlott még a lángoló épületben van, ezért visszamentek, hogy kimentsék a tűzből. Nem találták, ekkor elhagyták a lángoló épületet, és egy arra járót kértek meg, hogy riassza a tűzoltókat. A lánglovagok rövidesen eloltották a tüzet, a ház azonban lakhatatlanná vált. A sértettek nyolc napon belül gyógyuló égési sérüléseket szenvedtek, más személy élete, testi épsége nem került közvetlen veszélybe.

A vádlott letartóztatásban várja a tárgyalást, a főügyészség különös kegyetlenséggel, több emberen, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolja és végrehajtandó fegyházbüntetés, valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben. Bűnössége kérdésében a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában