vádemelés

2020.06.22. 09:04

Halálra verte ivócimboráját a helvéciai férfi

Vádat emelt a megyei főügyészség egy helvéciai férfi ellen, aki tavaly augusztusban úgy megverte egy barátját, hogy belehalt sérüléseibe. Élettársa feltakarította a vért, de eszébe sem jutott segíteni az eszméletlen állapotban fekvő sérültnek, ő is vádlott lesz a perben.

Hraskó István

A két vádlott élettársakként együtt laktak Helvécián, egy tanyán. Rendszeresen italoztak, gyakran volt vendégük a férfi barátja, az eset későbbi áldozata, akivel többször közösen részegedtek le. A poharazás közben előfordult, hogy két férfi összevitatkozott, ilyenkor az erősebb fizikumú vádlott megpofozta és elzavarta a sértettet, később azonban mindig kibékültek.

Tavaly augusztus 5-én is borozgattak, amikor a sértett parancsoló hangnemben cigarettát kért a férfi vádlottól, aki ezen felháborodott és szidni kezdte, majd egy nagy pofont adott neki.

– Az enyhén ittas sértett ettől leesett a székről, majd mikor felállt, a vádlott férfi megragadta a nyakát és többször megütötte az arcát. Ekkor a sértett újra a földre esett és elvesztette az eszméletét – mondta el dr. Schmidt Gábor, a megyei főügyészség szóvivője.

Mikor a házigazda úgy látta, hogy barátja kezdi magához térni, apróbálta lábra állítani és kituszkolni a lakásból, de a sértett nekiesett egy szekrénynek. Végül bántalmazója kihúzta a házból magatehetetlen cimboráját, oldalba rúgta, és az udvaron sorsára hagyta.

A történteknek szemtanúja volt élettársa is, a nő látta azt is, hogy a sértett a konyhában fekve vérzett, és a vért fel is takarította. Dr. Schmidt Gábor hangsúlyozta: a nő közömbös maradt a sérült férfi sorsa iránt, nem gondoskodott orvosi ellátásáról, nem értesítette a mentőket sem. A vádlottak tovább ittak, majd elaludtak, és csak egy nap múlva, másnap délután nézték meg közelebbről a sértettet és látták, hogy már nem él. Végül a nő értesítette a rendőrséget.

A sértett halálát fulladás és agybénulás okozta. Az ügyészség szerint a férfi vádlott testi épséget sértő szándékkal ütötte meg a sértettet, de a halál esetében csak a gondatlansága állapítható meg. A főügyészség az előzetesben lévő férfit halált okozó testi sértés bűntettével, míg a nőt segítségnyújtás elmulasztásának vétségével vádolja. Bűnösségük kérdésében a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Borítóképünk illusztráció!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában