galériával

2020.05.17. 09:32

Súlyos sérüléseket szenvedett a Kecelnél elgázolt férfi

Gyalogost gázolt egy személyautó szombat késő este az 54-es út Kecel és Császártöltés közötti szakaszán. Megdöbbentő részletekről számolt be egy arra járó másik autó sofőrje. A helyszínelés miatt több órán keresztül félpályás útzár volt a baleset helyszínén.

Pozsgai Ákos

Ahogy arról korábban beszámoltunk, szombat este baleset történt Kecel és Császártöltés között. Információink szerint a gázoló gépkocsi Kecel felől tartott Császártöltés irányába, amikor az úttesten kóválygó gyalogos férfit elcsapta.

Úgy tudjuk, a gyalogos nem volt kivilágítva és láthatósági mellényt sem viselt. A gázolás után az autót vezető román férfi a gépkocsival az út menti árokba sodródott, ahol a bokrok közé csapódott és kidöntött egy kerítést.

Egy arra járó másik autós elmondta, hogy nem sokkal korábban Császártöltésre tartott, a feleségét vitte haza a kiskőrösi orvosi ügyeletről. Nem hagyta nyugodni a sötétben, az úttesten botorkáló férfi gondolata, ezért miután a feleségét otthon kitette, visszafordult. Amikor visszatért, az út mellett két férfit látott, az egyik a bokrok alatt a földön feküdt, a másik zavartan viselkedett, a kérdésekre azt válaszolta, hogy nincs szükség segítségre. A szemtanú ekkor hívta a 112-es segélyhívó telefonszámot, hogy küldjenek mentőt és jöjjenek a rendőrök is. Közben egy Kecel felől Császártöltésre tartó rendőrjárőrkocsi is elhaladt mellettük, de nem vették észre a bokrok között takarásban lévő gépkocsit és az elgázolt férfit, ezért autóval utánuk ment és levillogva kért tőlük segítséget.

Mint később kiderült, az elgázolt férfi nyílt lábszártörést és koponyacsonttörést szenvedett, a mentők súlyos állapotban szállították a kiskunhalasi kórházba. A gázoló férfi, állítása szerint azért húzta félre az útról a sérültet, mert sötét volt és nem akarta, hogy elüssék őket. Hogy a baleset után miért nem hívta rögtön a hatóságokat, arra vonatkozóan nincs információnk.

Helyszíni információink szerint a gázoló férfinél felmerült az ittasság gyanúja, ezért vér- és vizeletminta vételre előállították a rendőrök. Úgy tudjuk, a rendőrség a gázoló gépkocsit lefoglalta.

Ezek is érdekelhetik