KÉK HÍREK

2020.05.15. 10:48

Heccelte a fiatalt a részeg férfi Baján

Vádat emeltek egy 16 éves fiú ellen, mert tavaly áprilisban Baján kétszer behúzott egy vele kötekedő ittas férfinak, aki hanyatt esett és koponyatörést szenvedett.

Hraskó István

Dr. Schmidt Gábor, a megyei főügyészség sajtószóvivője elmondta: a vádlott – aki most 16 éves, a vádbeli napon pedig még 15 volt – tavaly április 19-én éjjel érkezett a barátaival Baja központjába, majd gyalog elindultak egy pizzéria felé. A városközpontban összetalálkoztak az ügy sértettjével, egy középkorú férfivel, aki egész nap ivott, így estére már igencsak részeg volt, az utcán táncolt és inzultálta a járókelőket.

Trágár módon beszólt a fiatalkorú vádlottnak is, aki visszaszólt neki, már ekkor is majdnem összeugrottak, de a vádlott barátai szétválasztották őket. A fiú és társai továbbmentek, de a sértett követte őket, a szókaraté már itt átment rövid ütésváltásba, de a barátok ismét meg tudták akadályozni a komoly verekedést.

– Ezután a fiatalok bementek a pizzériába, majd amikor újra kijöttek az utcára, a sértett ökölvívó állásba helyezkedve verekedni hívta a vádlottat. Ekkor ő odalépett hozzá és adott neki két pofont, majd rúgott is felé, de a többiek újra közbeléptek. Később a sértett támadóan megindult a vádlott felé, nekitámadtak egymásnak, a fiatalkorú ekkor ököllel kétszer megütötte a sértett arcát, aki a második ütéstől hanyatt esett az utca kövezetén – részletezte a vádhatóság szóvivője.

A részeg férfit járókelők emelték fel a földről és értesítették a mentőszolgálatot, akik kórházba szállították. Az ütések és az elesés miatt koponyaalapi törést és más fejsérüléseket szenvedett, amelyek 8 napon túl gyógyultak. A bántalmazás miatt életveszélyes sérülések is kialakulhattak volna, ezek elmaradása csak a véletlennek köszönhető – hangsúlyozta dr. Schmidt Gábor.

A szabadlábon védekező vádlottat a főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével vádolja. Az ügyész a járványügyi veszélyhelyzet idején érvényes eljárási szabályok alapján arra tett indítványt, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben szabjon ki felfüggesztett fogházbüntetést a fiatalkorúval szemben, valamint rendelje el a pártfogó felügyeletét. A vádlott bűnössége kérdésében a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik