KÉK HÍREK

2020.04.27. 13:06

Folytatják a figyelemfelhívó jelek felfestését Kecskeméten

A Bács-Kiskun Megyei Balesetmegelőzési Bizottság és a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság a körültekintőbb, tudatos közlekedésre ösztönzi a gyalogosokat is.

baon.hu

Forrás: police.hu

A kecskeméti lakosok a város legveszélyeztetettebb pontjain már találkozhattak a mobiltelefon és a fejhallgató használatának veszélyeire felhívó figyelemfelhívó jelekkel. A megyeszékhelyen ez az akció folytatódott, és további helyszínre festették fel a piktogramokat.

Ilyen helyszínek például a Petőfi Sándor utca három átkelőhelye, az Akadémia körút – Világ utca kereszteződésében, az Akadémia körutat keresztező mindkét átkelőhely, és a Nyíri út – Lunkányi János utca kereszteződésében.

A rendőrség fő célja annak tudatosítása, hogy az úttesten való átkelés mindig veszélyes, és a gyalogostól is figyelmet követel, még a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen is. Kellő körültekintéssel és a szabályok betartásával ugyanis a balesetek zöme megelőzhető.

Fotó: police.hu

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában