traffipax

2020.03.12. 12:21

Percenként történt gyorshajtás Kecskemétnél az elmúlt hetekben

Megdőlt az újabb negatív rekord: egy percenként történt gyorshajtás Kecskeméten és környékén az elmúlt hetekben, de az ittas vezetések száma is magas volt.

police.hu

Forrás: Illusztráció

Fotó: police.hu

Az intézkedések tapasztalatai azt mutatják, hogy a járművezetők továbbra sem számolnak a gyorshajtás és az ittas vezetés kimagasló baleseti kockázatával. Az elmúlt néhány hét eseményei is alátámasztják ezt. Március elején a kecskeméti rendőrök például két percenként egy gyorshajtót regisztráltak, korábban pedig 210-zel és 226-tal közlekedőket is bemértek. Múlt héten szombaton két ittas vezetőt vettek őrizetbe, közülük az egyik speciális bűnismétlőnek számít.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai 2020. március 11-én ismét az 5-ös főút négysávos szakaszán ellenőrizték a gépjárműveket, és ezúttal öt óra alatt 303 sebességtúllépőt regisztráltak, ami azt jelenti, hogy egy percenként történt gyorshajtás az adott szakaszon. Ezzel megdőlt a negatív rekord, hiszen a legutóbbi méréseket is túlszárnyalták a járművezetők.

A balesetek többségének hátterében súlyos szabályszegés áll, de néha egy kisebb hiba is elég ahhoz, hogy tragédia következzen be, ezért a kecskeméti rendőrök kiemelt feladatuknak tartják a jogsérő módon közlekedők kiszűrését és a balesetek megelőzését. Mind a gyorshajtás, mind az ittas vezetés – külön-külön is – veszélyezteti a közlekedés többi résztvevőjét. A rendőrség nem győzi elégszer hangsúlyozni, hogy a gyorshajtás a közúti balesetek bekövetkezésének egyik legfőbb oka. Sebesség túllépése esetén sokszorosára nő a fékút, és a vezető nem ura többé a járművének. A gyorshajtó járművezető felelőtlen magatartásával ráadásul nem csak a saját, de mások testi épségét is veszélyezteti.

A rendőrség rendszeresen felhívja mindannyiunk figyelmét arra, hogy hazánkban zéró tolerancia van érvényben, mely a szeszes ital fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a gépi meghajtású jármű vezetője részére, vezetése megkezdése előtt és alatt egyaránt. Soha ne üljön ittasan autóba, illetve olyan járműbe se, amit láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének se, hogy ittas állapotban vezessen!

Fotó: police.hu / Illusztráció

Borítókép: illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában