BŰNMEGELŐZÉS

2020.01.23. 18:14

Ovi-zsaruk jártak Dunaegyházán

Az idei oktatási-nevelési évben Bács-Kiskun megye 10 kedvezményezett, és kistelepülés óvodai intézménye csatlakozhatott térítésmentesen az OVI-ZSARU Programhoz.

baon.hu

A program célja, hogy a nagycsoportos gyermekek a foglalkozások alkalmával megismerkedjenek a bűn- és baleset-megelőzés, továbbá az áldozattá válás elkerülésének módszereivel.

Forrás: police.hu

A programhoz való csatlakozás első lépéseként az óvodai intézmények által kijelölt pedagógusok szakmai felkészítése már korábban megtörtént. Az óvodapedagógusok a tavaly év végén a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya által Védelemmel-Érzelemmel II. címmel megrendezett eseményen szerezhettek ismereteket, ahol többek között a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője is előadást tartott.

A kistelepülések közül az első helyszín a Dunaegyházi Mákszem Óvoda volt, ahol csütörtök délelőtt Liptai Linda címzetes rendőr őrnagy, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság főelőadója tartott programnyitó előadást az intézmény nagycsoportosai számára.

A bemutatkozó foglalkozáson a gyermekek megismerkedtek az egyenruhát viselő rendőrnővel, aki a pedagógiai bábjáték módszerét alkalmazta a rendőrök feladatainak és munkájának bemutatására. Az ovisok első alkalommal találkozhattak Rendőr Robival, az egyenruhás rendőrt szimbolizáló kesztyűbábbal. A kicsik kitörő örömmel fogadták Robit, és figyelemmel hallgatták a biztonságos ismerkedésre, idegenekkel való találkozásra vonatkozó tanácsokat.


A program célja, hogy a nagycsoportos gyermekek a foglalkozások alkalmával megismerkedjenek a bűn- és baleset-megelőzés, továbbá az áldozattá válás elkerülésének módszereivel.
Fotó: police.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában