Kiskunhalas

2019.12.16. 11:58

Letartóztathatják az ittas gázolót

A Kecskeméti Járási Ügyészség súlyos testi sértést okozó ittas járművezetés bűntette és más bűncselekmény miatt letartóztatását indítványozta annak a 32 éves férfinak, aki 2019. december 13-án estefelé Kiskunhalason autójával ittasan elgázolt egy kerékpáros gyermeket, majd megállás és segítségnyújtás nélkül magára hagyta az autó alá szorult áldozatát.

baon.hu

Fotó: Pozsgai Ákos

Kiskunhalason egy 32 éves helybeli férfi 2019. december 13-án 18 óra 45 perc körül autójával ittasan, érvényes vezetői engedély nélkül, amikor ittasságából eredő figyelmetlensége miatt a STOP tábla ellenére nem adott elsőbbséget a kivilágított kerékpárján ülve szabályosan haladó 13 éves gyermek részére. Az ütközés következtében a gyermek az autó alá esett, azonban a férfi a balra kanyarodást befejezve csak további mintegy 30 méter megtétele után állt meg. Ezután a férfi a járművéből kiszállt, a baleset helyszínét elhagyta és nem nyújtott segítséget az autó hátsó tengelye alá beszorult, súlyosan sérült gyermeknek.

A Készenléti Rendőrség közelben tartózkodó járőrei a futva menekülő gyanúsítottat feltartóztatták és járókelők segítségével a segítségért kiabáló gyermekről az autót leemelték.

A nyomozó hatóság a férfit segítségnyújtás elmulasztásának súlyosabban minősülő bűntette, továbbá ittas járművezetés bűntette miatt őrizetbe vette és gyanúsítottként kihallgatta.

A többszörösen büntetett előéletű férfi az általa okozott baleset helyszínéről elmenekült, ezért az ügyészség a letartóztatását a bűnismétlés veszélye mellett a szökés, elrejtőzés veszélye miatt, jelenlétének biztosítása érdekében indítványozta.

Fotó: Pozsgai Ákos

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában