Szalkszentmárton

2019.10.17. 19:02

Rapper nevét fújta a templomra, közérdekű munkára ítélték

Hatvan óra közérdekű munkára ítéltek egy 18 éves szalkszentmártoni férfit, aki augusztusban a helyi református templom falára Lil Peep amerikai rapper nevét fújta fel festékszóró sprayvel.

Hraskó István

A bíróság megállapította, hogy a vádlott augusztus 24-én egy festékszóró sprayvel a templom bejáratától balra eső falfelületre Lil Peep rapper nevét festette fel, ezzel 12 ezer forint kárt okozott az egyházközségnek.

A vádlott a nyomozás során beismerte a rongálást, és meg is bánta. Mint elmondta, unalomból fújta a festéket (konkrétabb motivációt nem jelölt meg) és a helyszínt véletlenszerűen választotta ki. Valószínűleg nem gondolta, hogy a pingálás miatt a bíróságon találja magát, de a rendőrök végül egy hónappal később be tudták azonosítani. A bíróság a vádlott bűnösségét rongálás bűntettében állapította meg, és 60 óra közérdekű munkát szabott ki büntetésül. Az ítéletet az ügyészség tudomásul vette, míg a vádlott és a védő 3 nap gondolkodási időt tartott fenn a fellebbezés esetleges bejelentésére.

A felirat egyébként még ott van a templom falán, a büntetőeljárás miatt nem távolították el. Egyébként nemrég kezdték el a templom felújítását, jelenleg a lábazaton dolgoznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában