vádemelés

2019.09.17. 11:08

90-nel száguldott Orgoványon, ez okozta a halálos gázolást

Vádat emeltek az ellen a 44 éves nő ellen, aki tavaly júniusban Orgoványon két gyalogost elütött a járdán, akik közül az egyik meghalt. Az ügyészség szerint egyértelműen gyorshajtás okozta a tragédiát, a nő közel 90-nel száguldott, mielőtt lesodródott az útról.

Hraskó István

Mint arról annak idején beszámoltunk, a tragédia tavaly június 11-én, hajnali fél 5 körül történt, a Molnár Gergely utcában. Dr. Schmidt Gábor, a megyei főügyészség sajtószóvivője elmondta: a 44 éves orgoványi nő autójával az engedélyezett 50 km/h-s sebességnél jóval gyorsabban ment, mintegy 88-92 km/h-val. A reggeli szürkületben jó látási viszonyok voltak, a forgalom gyér, az aszfaltozott úttest pedig száraz volt.

– A vádlott egy balra ívelő kanyarból kiérve a gyorshajtása miatt a jobb oldali útpadkára sodródott, ahonnan balra kormányozta a gépjárművét. Emiatt az úttesten keresztbe áthajtva balra sodródott le a járdára, ahol az autó elejével és jobb oldalával egy ház kerítésének ütközött. Innen tovább sodródott a járművel, majd 48-52 km/h sebességgel elütötte a kerítés mellett a járdán gyalogoló két férfit – mondta el a szóvivő.

Egyikük, egy 60 éves orgoványi férfi az ütközés miatt a ház kerítésének csapódott, míg a másik, egy 20 éves, ugyancsak helyi fiatalember a ház előtti virágágyásra esett, az autó pedig a ház előtt állt meg. Az idősebb férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. A fiatalabb a fején, a testén és a végtagjain szenvedett súlyos sérüléseket, de életben maradt. A balesetben a gázoló nőnek is több csontja eltört.

Tavalyi cikkünkben helyi forrásokra hivatkozva megemlítettük, hogy a gépkocsi sofőrje “vélhetően rosszul lett”. Dr. Schmidt Gábor viszont egyértelműen kijelentette: rosszullétre vonatkozó adat nem szerepel a vádiratban, a baleset egyértelműen a gyorshajtás, az 50 km/h-s sebességhatár átlépése miatt következett be.

Fotó: Pozsgai Ákos

A szabadlábon védekező vádlottat a Kecskeméti Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja. Az ügyész végrehajtandó fogházbüntetés kiszabását indítványozta a vádlottal szemben azzal, hogy a közúti járművezetéstől is el kell tiltani. A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!