Kiskunhalas

2019.07.05. 16:18

Sorra lopta el a bicikliket, táskákat, de most rács mögé került

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását egy 17 éves fiatalkorú fiúnak, aki a gyanú szerint február és június között több kerékpárt és táskát lopott el Kiskunhalason.

Hraskó István

Forrás: illusztráció: shutterstock

A fiatalkorú férfi a megalapozott gyanú szerint áruházi parkolókból, lépcsőházakból, összesen 6 sértettől kötött el 450 ezer forint értékben lezáratlan kerékpárokat. Emellett május és június között három Kiskunhalason parkoló személygépkocsiból, míg egy alkalommal egy kerékpár kosarából lopta el a sértettek táskáját, a benne lévő készpénzzel és személyes iratokkal együtt.

A gyanúsított még két lakásba és egy garázsba is besurrant, ahonnan mobiltelefont és hangfalat vett el. Sőt, június 28-án a kiskunhalasi katolikus temető gondnoki épületébe is beosont és egy 200 ezer forint értékű fűkaszát zsákmányolt.

A Kecskeméti Járásbíróság a bűnismétlés veszélye miatt rendelte el a letartóztatást, a bíróság döntését az ügyész, a gyanúsított és védője tudomásul vette, míg ellene a gyanúsított törvényes képviselője még 3 napig fellebbezést jelenthet be, így a döntés nem vált véglegessé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában