dávodi halálos bántalmazás

2019.07.26. 13:57

SMS-eket küldött áldozata rokonainak, hogy elhitesse, még él a férfi

Pénteken elrendelte a bíróság annak a 49 éves dávodi nőnek a letartóztatását, aki körülbelül három hete halálosan bántalmazta élettársát, a holttestet elásta, majd halott párja hozzátartozóinak azt állította, hogy a férfi külföldre ment dolgozni.

Hraskó István

Fotó: ZsambokiDora

Mint arról beszámoltunk, egy 50 év körüli férfi holttestét találták meg szerda délután Dávodon, egy Szent István utcai ház udvarán elásva. A férfit a rendőrség eltűntként kereste, miután volt felesége bejelentést tett. A rokonoknak, ismerősöknek ugyanis gyanús lett, hogy nem látják, ezért az élettársánál próbáltak érdeklődni róla. A 49 éves nő először elterelte a kérdéseket, majd azt mondta, hogy a férfi Németországba költözött. A rendőrök információink szerint az udvaron lévő friss ásási nyomok alapján bukkantak rá az elhunyt férfira.

Élettársa ellen halált okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás (ő az egyedüli gyanúsított). Az őrizetbe vett nő – mint azt dr. Négyessyné dr. Bodó Marianna, a megyei főügyészség sajtószóvivője elmondta – olyan súlyosan bántalmazta párját, hogy belehalt sérüléseibe. Mindez még valamikor július 6-a és 8-a között történt, azaz körülbelül három hete. Az elkövetés módjáról, eszközéről, valamint a bántalmazás indítékáról egyelőre nincs információ, mint ahogy arról sem, a nő a holttestet mikor rejthette el a föld mélyére. Mint megtudtuk, a 49 éves asszony volt élettársa nevében SMS-eket is küldött a férfi hozzátartozóinak, hogy azt a látszatot keltse, életben van.

Helyszíni információink szerint a férfi napszámból és közmunkából élt. Az utcabeliek elmondása szerint a férfit és élettársát csendesnek ismerték, nem tudtak arról, hogy viták, veszekedések lettek volna közöttük.

A főügyészség a nyomozási bírónál a nő letartóztatását indítványozta, hogy a tanúkkal esetlegesen összebeszélve ne befolyásolja a nyomozást. Az alacsony, törékeny testalkatú, bottal közlekedő, papucsot viselő gyanúsítottat pénteken 11 órakor vezették be a bíróságra, arcát többször kezével takarta el, és magába roskadva ült a padon. A nyomozási bíró a vádhatóság indítványával egyetértve elrendelte letartóztatását, a végzés ellen a védő jelentett be fellebbezést, amelyről a Kecskeméti Törvényszék dönt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában