kék hírek

2019.05.16. 16:06

Templomot fosztogatott Somogyban egy halasi férfi

Az Nagyatádi Járási Ügyészség kisebb értékre, folytatólagosan elkövetett lopás vétsége miatt gyorsított eljárásban állított bíróság elé egy 35 éves kiskunhalasi férfit, aki a felújítási munkálatok során lopott el vallási témájú antik könyveket és tárgyakat a segesdi római katolikus templomból.

Pozsgai Ákos

A többszörösen bűntett előéletű halasi férfi idén áprilisában kezdett el dolgozni a templomban, ahol az egyik épület kiürítése során elhatározta, hogy onnan számára értékesnek gondolt vallási témájú könyveket és tárgyakat fog ellopni, majd azokat régiség-kereskedőknek értékesíti.

A férfi április végéig fotográfiákat, bekeretezett fali képet, antik fa feszületet, díszgyertyákat, valamint 14 darab könyvet, köztük egy 1790-es kiadású vasárnapi prédikációkat tartalmazó kötet lopott el. Mielőtt azonban a régiségeket értékesíteni tudta volna, a rendőrök elfogták, az ellopott templomi tárgyakat az ottani lakhelyén a rendőrök megtalálták és lefoglalták, majd a segesdi plébánia részére visszaadták, így a kár megtérült.

A Nagyatádi Járásbíróság a keddi nyilvános tárgyalásán a kiskunhalasi férfit 10 hónap fogházbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette, és a vádlott pártfogó felügyeletét is elrendelte. Az ítélet jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában