Kecskemét

2019.05.23. 12:28

Rossz példát mutatott az anya: eltette a futár ottfelejtett pénztárcáját

Vádat emeltek egy katymári nő ellen, aki eltette egy futár széken felejtett pénztárcáját egy bácsalmási falatozóban. Nemcsak lopás miatt kell felelnie, hanem kiskorú veszélyeztetése miatt is, mert 15 éves lánya szemtanúja volt az egésznek.

Hraskó István

A 39 éves nő, 15 éves lánya és annak 28 éves barátja tavaly június 4-én délben egy bácsalmási falatozó teraszán ebédeltek. A szomszédos asztalnál egy futárszolgálat futára az ebéd végeztével elhagyta a falatozót és autójával elhajtott, azonban a pénztárcáját, benne a személyes irataival, bankkártyájával, valamint a futárszolgálat 501 ezer forintjával egy széken felejtette.

A pénztárcát a fiatalkorú anyja észrevette és átült erre a székre, majd a tárcát a táskájába rejtette. Mindennek 15 éves lánya és annak barátja is szemtanúja volt. A vádlottak a falatozóból egy közeli utcába mentek, ahol a pénztárcát átkutatták és az abban megtalált készpénzt a fiatalkorú nő melltartójába rejtették, míg a tárcát az iratokkal együtt a férfi tette el. Időközben a pórul járt futár a rendőröket értesítette, így a három elkövetőt még hazaindulásuk előtt Bácsalmáson igazoltatták és az ellopott tárgyakat megtalálták náluk. A futárszolgálat félmillió forintos kára megtérült.

– A bűncselekményt saját lányával együtt elkövető nő a szülői feladatából eredő kötelességét súlyosan megszegte és a nevelése alatt álló kiskorú erkölcsi fejlődését veszélyeztette – mondta el dr. Négyessyné dr. Bodó Marianna, a megyei főügyészség sajtószóvivője.

A büntetlen előéletű fiatalkorút az ügyészség orgazdaság bűntettével, férfi társát bűnpártolás vétségével, míg a felnőtt nőt a lopás bűntette mellett kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádolja. Az ügyészség a fiatalkorú próbára bocsátását és pártfogó felügyeletét indítványozza. A bűncselekmény nyomainak eltüntetésében segédkező férfivel szemben szintén próbára bocsátást, míg az anyával szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést indítványoz az ügyészség. A szabadlábon lévő vádlottak ügyében a Bajai Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik