kék hírek

2019.05.30. 19:39

Kecskemét közelében látták az életveszélyes kamiont

Életveszélyes kamiont láttak Kecskemét környékén olvasóink csütörtökön. A szerelvény még május 28-án az M1-es autópályán sérült meg egy balesetben, a sofőr mégis folytatta tovább az útját.

Maksa Balázs

Forrás: police.hu

Mint arról a rendőrség szerdán beszámolt, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságra május 28-án délelőtt érkezett állampolgári bejelentés, amely szerint az M5-ös autópályán, Dabas térségében egy olyan kamion közlekedett, amelynek vontatmánya sérült és rakományának darabjai az úttestre estek menet közben. Az M5-ös autópálya 54. kilométerszelvényében ellenőrizték a szerb honosságú járműszerelvényt és annak szintén szerb vezetőjét. Az intézkedés során a rendőrök megállapították, hogy a szerb férfi által vezetett járműszerelvény vontatmánya és annak ponyvája oly mértékben rongálódott, hogy az azzal való közlekedés közvetlen balesetveszéllyel járt.

A szerb férfit a rendőrök a Dabasi Rendőrkapitányságra állították elő gyorsított szabálysértési eljárás lefolytatása céljából, amelynek keretében

pénzbírsággal sújtották, a pótkocsi forgalmi engedélyét pedig még a helyszínen elvették.

A sofőr mégis útnak indult csütörtökön

A szerb sofőr a korábbi eljárás és pénzbírság ellenére csütörtökön ismét útnak indult a megrongálódott szerelvénnyel, forgalmi engedély nélkül. Mint arról olvasóink tájékoztattak minket, többen látták a kamionost Kecskemét környékén, többek között az 5-ös számú út bevezető, négysávos szakaszán, a Ceglédi úton és a 445-ös számú északi elkerülőn is.

Az esettel kapcsolatban kerestük a megyei rendőrséget is, de azt a megdöbbentő választ kaptuk tőlük, hogy ezidáig senki sem jelezte az életveszélyes szerelvényt. Annak ellenére sem, hogy a legnagyobb közösségi oldalon többen fotót is posztoltak a járműszerelvényről.

A rendőrség kéri, aki ilyen szabálytalan közlekedőt lát – a balesetek elkerülés érdekében – tegyen bejelentést a 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Nyitóképünkön a szerelvény látható,

miután a rendőrök megállították a sofőrt

az M5-ös autópályán, Dabas térségében,

május 28-án. Fotó: police.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában