Dunapataj

2019.05.12. 10:31

Áttörte a kerítést a Peugeot, a sofőr kirepült az autóból

Órákig zárva volt az 51-es főút szombat délután Dunapatajon, ahol egy Peugeot tért le az útról, felborult és kidöntötte egy vendéglő kerítését. Az életveszélyes sérüléseket szenvedett férfit válságos állapotban mentőhelikopterrel szállították kórházba.

Pozsgai Ákos

A baleset négy óra tájban történt, de még másfél órával később is a helyszínen dolgoztak a mentők a sérült sofőr állapotának stabilizálásán. Az 51-es főút Dunapatajról kivezető szakaszán egy balra ívelő kanyarban sodródott előbb az út jobb oldali padkájára a Peugeot, majd amikor a sofőr hírtelen mozdulattal visszarántotta a kormányt, a gépkocsi az út baloldalán lévő vendéglő kerítésének csapódott és felborult. Az autó többször is megpördült kidöntött egy betonból épült építésű kapubejárót, majd letarolt egy fakerítést is. A jármű vezetője kirepült a kocsiból.

A balesethez Kalocsáról érkeztek ki a hivatásos tűzoltók, akik áramtalanították a járművet és megkezdték a műszaki mentési munkálatokat. A helyszínre a mentő esetkocsin kívül mentőhelikoptert is riasztottak, a mentősök közel másfél órán át stabilizálták a sérült férfi állapotát, csak ezt követően indult el vele a helikopter a kórházba.

Információink szerint ebben a kanyarban már több baleset is történt, a legutóbb is kidöntötték az út menti vendéglő kerítését, akkor egy nyugdíjas házaspár sodródott le autójukkal az útról.

Ezek is érdekelhetik