kék hírek

2019.04.26. 17:47

Ügyészség elé kerülhet a halasi tolvaj

A kiskunhalasi rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, amelynek gyanúsítottja bemászott egy tanya udvarába, és onnan szerszámokat vitt el.

police.hu

Forrás: police.hu

Betörésről érkezett bejelentés a Kiskunhalasi Rendőrkapitányságra 2018. október 18-án kora délután. A sértett a rendőröknek elmondta, hogy a város külterületén lévő tanyájába a bejelentést megelőző néhány órában törhettek be, mivel előző nap járt az ingatlanban, és akkor még mindent rendben talált. Az ismeretlen elkövető átmászott a kerítésen, levágta az épület ajtaján lévő lakatot, és szinte válogatás nélkül tulajdonított el mindenféle kéziszerszámot.

A rendőrök a városban történt adatgyűjtés során kiderítették, hogy egy akkor 55 éves helyi lakos több helyen fúrót, villáskulcsokat, fűrészt, hegesztőt, szerszámosládát árult, és a tárgyak egy részére talált is érdeklődőt.

Fotó: police.hu

A bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit a nyomozók hiába keresték otthonában. Mivel ismeretlen helyen tartózkodott, ellene elfogatóparancsot bocsátottak ki. A betörőt 2019. április 2-án a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság körzeti megbízottjai fogták el. A férfi gyanúsítottkénti kihallgatását követően szabadlábon védekezhetett.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban átadta az illetékes ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában