Izsák

2019.02.24. 10:17

Több hibát is vétett a villanyszerelő, akár az egész ház leéghetett volna

Az izsáki rendőrök vádemelést javasolnak annak a férfinak az ügyében, aki a gyanú szerint több szabályt is megszegett munkavégzése során.

police.hu

Forrás: Shutterstock.com

Fotó: Illusztráció

Felújítást végeztek egy Izsáki háznál 2018 nyarán. A villanyszerelési munkálatok befejezését követően hozzávetőleg egy hét elteltével az egyik elektromos vezetékelosztó doboznál durranást hallott a tulajdonos, majd a dobozt eltakaró fa lambéria kigyulladt. A tüzet a nő élettársa a helyszínen eloltotta, így az nem tudott továbbterjedni – számolt be az esetről a police.hu.

A nyomozás során kirendelt igazságügy szakértő véleménye szerint a szerelő több villamos létesítési, illetve biztonsági szabályt megszegett. A meglévő alumínium vezetéket egy sorkapocsban rézvezetékkel kötötte össze, és erről az áramkörről üzemeltettek több nagy teljesítményű elektromos fogyasztót. Az elosztó dobozt el is takarta, így a hő nem tudott távozni. A szabálytalan vezetékkötés túlmelegedést okozott, ami a borítás miatt hűlni nem tudott, ezért keletkezett a tűz.

A foglalkozási szabályok megsértésével közvetlen tűzveszély keletkezett. A tűz továbbterjedését az ott tartózkodó férfi akadályozta meg, ha a házban senki nem tartózkodik, akár az egész épület is leéghetett volna.

A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a helyi férfit foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Az Izsáki Rendőrőrs munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat a napokban átadták az ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában