Kecskemét

2019.02.18. 17:30

Szeméttel teli fürdőkádat hagyott az utcán, de jöttek a városrendészek

A térfigyelő kamerák segítségével sikerült tetten érni egy illegális szemetelőt Kecskeméten, a Praktiker melletti körforgalomnál.

Hraskó István

Forrás: Kecskeméti Városrendészet

Az utóbbi években jó pár térfigyelő kamerát telepítettek Mezeiváros-Ürgés és Erzsébetváros városrészekbe. Így például felszereltek egyet-egyet a Juhász és a Felsőkomárnok utcák, a Belső-Szegedi út és a Kinizsi utca, valamint a Műkerti sétány és a Kereszt utca kereszteződésében, a Zöldfa utcában, a Praktiker melletti területen, tavaly pedig a Kereszt utca Kórház utcai végénél, a Kórház utca mindkét végén és a Praktiker körforgalom Kórház utca felőli (egyébként lezárt) kihajtójánál is. Utóbbiak nem titkoltan az illegális hulladéklerakás visszaszorítását célozzák, ami régóta probléma a Kórház utca mögötti óriási – egyébként egy fővárosi ingatlanhasznosító cég tulajdonában lévő – telken.

Fotó: Kecskeméti Városrendészet
Fotó: Kecskeméti Városrendészet

A kamerák segítségével az elmúlt hétvégén a Városrendészet ügyeletesei felfigyeltek egy nőre, aki a Kórház utca végén lévő házból szeméttel teli műanyag fürdőkádat húzott a körforgalom lezárt ágára. A videoszobából a városrendészek a helyszínre irányították közelben lévő kollégáikat. Rendőrök is érkeztek, és közösen beazonosították a szemetelő nőt, majd felszólították, hogy a kihelyezett illegális hulladékot vigye vissza a háza udvarára. A nő ezt meg is tette, ez azonban nem mentesíti az elkövetett szabálysértés következményeitől, így a feljelentés után eljárás indul ellene – közölte a Városrendészet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában