Kiskunhalas

2019.02.07. 10:13

Részegen szidták a hatósági ellenőröket

Vádat emeltek két férfi ellen, akik egy kiskunhalasi kocsmában trágárul szidták az élelmiszer-biztonsági hatóság női ellenőreit.

Hraskó István

Dr. Zubornyák Ágnes, a megyei főügyészség helyettes sajtószóvivője elmondta: a 48 és 62 éves férfiak tavaly szeptember 14-én délelőtt egy kiskunhalasi kocsmában italoztak, amikor megérkeztek az élelmiszer-biztonsági ellenőrzést végző hivatalos személyek.

Az ittas vádlottak észrevették, hogy ellenőrzés kezdődött és trágár kifejezéseket használva egyre indulatosabban szidalmazták a női ellenőröket.

– Többszöri felhívás ellenére sem hagytak fel az agresszív fellépésükkel, mely nemcsak az ellenőrökben, hanem a kocsma alkalmazottjában is félelmet keltett – mondta el Zubornyák Ágnes.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal munkatársai a két férfi balhézása miatt értesítették a rendőrséget, mire a vádlottak gyorsan távoztak. A hatósági ellenőrzést csak ezután tudták elvégezni.

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség hatósági eljárás megzavarásának vétsége miatt emelt vádat a két férfi ellen, és tárgyalás mellőzésével pénzbüntetés kiszabását indítványozta. A vádlottak bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában