Kiskunmajsa

2019.02.09. 08:27

Ittasan vezetett, majd hamisan nyilatkozott

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság munkatársai két bűncselekménnyel gyanúsítják azt a férfit, aki félrevezette az okmányirodai ügyintézőt, miután a rendőrök bevonták a vezetői engedélyét. Az ellene indult ügyekben a vizsgálatot befejezték.

police.hu

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányságon december 6-án nyomozást rendeltek el közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének gyanúja miatt.

A rendelkezésre álló adatok alapján egy 56 éves férfi bement a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kiskunmajsai Járási Hivatalába, és bejelentette, hogy a nap folyamán valahol elvesztette a vezetői engedélyét. Erről a férfi írásban nyilatkozatot tett, majd kitöltötte a szükséges űrlapot, amelyen kérte a – közokiratnak minősülő – jogosítványa pótlását.

Az okmányirodai ügyintézés során azonban kiderült, hogy a férfi nem vesztette el a vezetői engedélyét, hanem azt néhány nappal korábban ittas vezetés gyanúja miatt bevonták tőle.

Fotó: police.hu

A gyanúsítottat a kiskunmajsai nyomozók közokirat-hamisítás bűntett elkövetése miatt hallgatták ki, míg a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya ittas vezetéssel gyanúsítja. Az ellene indult ügyekben a nyomozás vizsgálati szakaszában a rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az illetékes ügyészségnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában