baja

2019.01.17. 10:50

Kővel dobta be haragosa autójának ablakát

Vádat emeltek egy bajai férfi ellen, mert menet közben egy nagy kővel bedobta ismerőse autójának ablakát.

Hraskó István

A 28 éves bajai férfi és ismerőse 2017. november 1-jén éjfélre beszélték meg, hogy találkoznak egy bajai élelmiszerbolt parkolójában, és rendezik kettejük korábbi konfliktusát.

Amikor a vádlott észrevette, hogy haragosa autója bekanyarodik a parkolóba, a társaságában lévő személyekkel együtt elindult felé. A fenyegetően közeledő alakokat látva a jármű sofőrje tolatott, majd elindult előre.

– A vádlott ekkor a kezében tartott nagyméretű követ az anyósülésen helyet foglaló haragosa irányába, a mozgásban lévő személygépkocsi bal oldali első ablakához dobta, amely betörött és a széthulló szilánkok a jármű utasterébe szóródtak – mondta el dr. Négyessyné dr. Bodó Marianna, a megyei főügyészség szóvivője.

A támadás következtében személyi sérülés nem történt, azonban a mozgó autó szándékos megrongálásával a sofőr és a járműben utazó férfi és nő életét, testi épségét a vádlott szándékosan veszélyeztette. A gépkocsiban 30 ezer forint kár keletkezett.

A bűncselekmény elkövetését beismerő, büntetett előéletű vádlottat a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség ügyészség közlekedés biztonsága elleni bűntettel vádolja és vele szemben – tárgyalás mellőzésével – felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozza. A szabadlábon lévő férfi bűnösségéről a Bajai Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik