vád

2018.10.16. 10:29

Testvére halálát okozta a részegen száguldozó sofőr

Vádat emeltek egy 23 éves gödöllői férfi ellen, aki idén márciusban Tiszakécskén részegen több mint 130 km/h-val száguldozva egy út szélén álló teherautónak ütközött autójával, testvére életét vesztette a balesetben.

Hraskó István

A 23 éves gödöllői férfi március 24-én, 23 óra 45 perckor Tiszakécske-Tiszabög lakott területén a 4625. számú úton Tiszakécske felől Szolnok irányába ment édesanyja autójával, mellette testvére ült. Mint azt dr. Schmidt Gábor, a megyei főügyészség sajtószóvivője elmondta, a vádlott ittasan vezette a gépkocsit. Éjszakai látási viszonyok voltak, de az idő derült volt és a közvilágítás is működött.

A vádlott a gyér forgalmú, száraz úttesten a megengedett 50 km/órát jóval túllépve mintegy 135-145 km/óra sebességgel száguldott.

– Ittassága és túlzott sebessége miatt későn vett észre egy teherautót, ami előtte, részben a jobb oldali útpadkán, részben az úttesten szabályosan parkolt. A vádlott fékezni kezdett, de ennek ellenére gépjárműve jobb elejével, mintegy 130-140 km/óra sebességgel nekiütközött a tehergépkocsi bal hátuljának – mondta a szóvivő.

Az ütközés hatására a tehergépkocsi megpördült és az úttest jobb oldalán a vízelvezető árokban oldalra borult. A vádlott által vezetett autó az ütközés után továbbsodródott, és a jobb oldali útpadkán a vízelvezető árokba csúszott.

A parkoló tehergépkocsi figyelmes vezetés esetén körülbelül 100 méter távolságból észlelhető volt, így ha a vádlott a megengedett 50 km/óra sebességgel közlekedett volna, a teherautó előtt meg tudott volna állni. A balesetben a vádlott testvére – akinek a biztonsági öve be volt kötve – olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A vádlott csak könnyebben sérült meg.

Fotó: police.hu

A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség a vezetői engedéllyel rendelkező, büntetlen előéletű vádlottat halált okozó ittas járművezetés bűntettével vádolja és végrehajtandó börtön, valamint közügyektől és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben. Bűnössége kérdésében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik