borota

2018.10.03. 11:04

Idős édesanyját rabolta ki egy férfi

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás miatt vádat emelt egy 53 éves borotai férfi ellen, aki idén május 15-én este saját édesanyját ököllel többször megütötte azért, hogy a pénzét elvegye.

Hraskó István

Az ügyészség közlése szerint az italozó életmódot folytató férfi napi rendszerességgel egy barátja borotai házában tartózkodott. A vádlott édesanyja tavaly május 15-én 19 óra körül élelmet vitt neki a házhoz. A vádlott ekkor már erősen ittas volt. Az édesanyját arról kezdte faggatni, hozott-e pénzt magával, illetve, hogy hol a nyugdíja. Az idős asszony megpróbálta fia figyelmét elterelni a témáról, a férfi azonban váratlanul ököllel ütni kezdte őt, majd az asszony táskájából kivett 8 ezer forintot.

– Az asszony bal szeme bevérzett, jobb karján több helyen véraláfutásos sérülést, míg a homlokán horzsolt sérülést szenvedett, melyek 8 napon belül gyógyultak. Az átlagosnál rosszabb, gyenge fizikumú 71 éves asszony a hozzá képest jelentős erőfölényben lévő fia támadását nem volt képes elhárítani. A sértett kára nem térült meg, mert a rablással szerzett pénz nem került elő – közölte az ügyészség.

Az előzetes letartóztatásban lévő, büntetlen előéletű férfit az ügyészség a rablás súlyosabban minősülő bűntettével vádolja és vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza.

Ezek is érdekelhetik