kék hírek

2018.08.23. 08:20

Vádat emeltek az autóst leszorító sofőr ellen

A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette miatt vádat emelt egy 64 éves budapesti férfi ellen, aki 2017 júliusában az 5-ös számú főúton, Városföld közelében egy teherautót vezetve le akart szorítani egy személyautót vezető férfit, akinek később az előzését is megakadályozta.

baon.hu

A 64 éves vádlott 2017. július 19-én a déli órákban egy teherautót vezetett az 5-ös főúton Kecskemét felől Városföld irányába, nappali, jó látási- és útviszonyok mellet.

A vádlott a teherautóval keresztülhaladt egy körforgalmon, majd a körforgalom Városföld felőli kivezető szakaszán jobbról elhaladt egy előtte, vele azonos irányban közlekedő személyautó mellett. Az előzéshez a vádlottnak a jobb oldali útpadkára is rá kellett hajtania. Az előzés után a személygépkocsit vezető férfi megállt az úttesten és a vádlott is megállt előtte a teherautóval.

Amikor a személyautót vezető férfi a járművével balról elkezdte kikerülni a teherautót, a vádlott szintén elindult és járművét szándékosan a mellette balról elhaladni szándékozó személygépkocsi irányába kormányozta. Az autós a balesetet úgy tudta elkerülni, hogy a személygépkocsival ráment a bal oldali útpadkára.

Az 5-ös főút városföldi leágazás előtti szakaszához érve a személyautót vezető férfi a vádlott által vezetett tehergépkocsit balról akarta előzni. Ennek során áttért a menetirány szerinti bal oldali forgalmi sávba, azonban amikor járművével a tehergépkocsi mellé ért, a vádlott gyorsított. Emiatt az autós nem tudta befejezni az előzést, szemből veszélyesen közeledett egy jármű, ezért fékezett és visszatért a vádlott által vezetett tehergépkocsi mögé.

A vádlott veszélyeztető magatartásai miatt személyi sérülés nem történt, azonban a KRESZ szabályait szándékosan megszegve az autót vezető férfi életét, testi épségét szándékosan közvetlen veszélynek tette ki. A vádlott szabadlábon várja a tárgyalást, őt az ügyész közúti veszélyeztetés bűntettével vádolja. Bűnössége kérdésében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában