kecskemét

2018.08.29. 16:44

Illegális hulladéklerakókat buktatott le a titkos kamera

Hosszú ideje ismerte már a Kecskeméti Városrendészet azt a társaságot, amelyet augusztus 21-én buktatott le a hatóság egyik rejtett közterületi kamerája. A társaság a Halasi úti kerteknél illegálisan rakott le egy szekérnyi építési hulladékot. Az illegális hulladéklerakókat a kamerafelvételek alapján azonosította a Kecskeméti Városrendészet és feljelentést tett ellenük.

Horváth Péter

Kecskemét több pontján üzemelnek rejtett térfigyelő kamerák, amelyeket a Kecskeméti Városrendészet helyezett ki az illegális hulladéklerakás visszaszorítása érdekében. Csíkos Imre, a Kecskeméti Városrendészet vezetője elmondta, hogy a megyeszékhelyen évek óta súlyos problémát jelent az illegális hulladéklerakás, hiszen elszállítása évente tízmilliókba kerül a városnak.

Csíkos Imre a baon.hu-nak elmondta, hogy augusztus 21-én egy, a hatóság számára régóta ismert társaságot értek tetten rejtett kamerafelvétel alapján, amint tagjai Kecskeméten, a Halasi úti hobbitelkeknél illegálisan szabadultak meg egy szekérderéknyi építési hulladéktól. A társaság tagjai életmódjukból fakadóan sok hulladékot termelnek, amit nem a hulladéklerakó depóba szállítanak, hanem a város különböző, nem erre rendelt pontjain raknak le. Eddig is tettek kísérletet a társaság lebuktatására, de akárhányszor feltűnt jellegzetes szekerük mögött a hatóság szolgálati autója, a szeméttelep felé vették az irányt, így nem lehetett őket lebuktatni egészen a múlt heti tetten érésig. Ez a pont egyébként jellegzetes illegális hulladéklerakó hely, amit a hatóság munkatársai korábban megtisztítottak, de az utóbbi időben újra megjelentek ott az elkövetők.

A Kecskeméti Városrendészet a kamerafelvétel alapján feljelentést tett a rendőrségen.

A változtatható helyű, internetkapcsolattal rendelkező akkumulátoros térfigyelő kamerákból öt üzemel Kecskemét külterületein, azonban ezek helyéről értelemszerűen nem kaptunk tájékoztatást.

A Kecskeméti Városrendészet a lakosság segítségét is várja az illegális hulladéklerakás elleni harcban. A hatóság kérése, hogy ha valaki tanúja ilyen esetnek, amennyiben lehetséges, fényképezze le az elkövetőket és hívja a hatóság 20/621-5599-es mobilszámát.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában