videó

2018.08.29. 12:14

Idős nőkre specializálódott a rablóbanda

A kalocsai nyomozók elfogták azokat a gyanúsítottakat, akik több idős nőhöz is betörtek. Többször előfordult, hogy meg is verték a sértetteket.

police.hu

Forrás: police.hu

Rablásról érkezett bejelentés a Kalocsai Rendőrkapitányságra július 8-án az éjszakai órákban, miszerint ismeretlenek 22 óra körül betörtek egy miskei családi házba. A redőnyt feltolva az ablakon bemásztak a házba, ahol bántalmazták, fojtogatták és pénzt követeltek az ott lakó 85 éves asszonytól. A sértett félelmében elárulta, hogy hol tartja a megtakarítását, így hozzávetőleg 800.000 forinthoz jutottak a tettesek.

Néhány órával korábban kecel belvárosában egy 69 éves nőt bántalmaztak ismeretlenek, akik az asszony táskáját lopták el.

Korábban, még a hajnali órákban egy miskei és egy dunaszentbenedeki családi ház ajtaját törték be. Mindkét helyen bántalmazták az ott lakó idős asszonyokat, akiktől pénzt követeltek.

2018. július 1-én is történt egy hasonló eset Dusnokon. Ekkor egy 85 éves nőhöz törtek be, akit többször megütöttek, a házban kutatást végeztek és elloptak körülbelül 20.000 forint készpénzt.

A kalocsai nyomozók beazonosították és július 9-én elfogták a feltételezett elkövetőket, a 24 éves Sz. Lászlót, a 18 éves Sz. Alexet, egy 17 éves bátyai és egy akkor még 17 éves makói fiút. Őket gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A gyanúsítottak jelenleg is letartóztatásban vannak.

Tolna megyében is elkövettek két hasonló jellegű bűncselekményt. április 25-én az éjszakai órákban egy dunaföldvári, míg július 7-én egy dunaszentgyörgyi családi házban bántalmazták az ott élő idős sértetteket, akiktől szintén pénzt követeltek. A nyomozás adatai szerint ez a két eset is a gyanúsítottakhoz köthető, ezért a Kalocsai Rendőrkapitányság folytatja le az eljárást – írja a police.hu.

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu
Fotó: police.hu
Fotó: police.hu
Fotó: police.hu
Fotó: police.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában