vádemelés

2018.07.11. 10:12

Nyereményjáték hamis ígéretével szedte rá idős áldozatait a csaló

A Kunszentmiklósi Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt vádat emelt egy 38 éves székesfehérvári nő ellen, aki 2017 augusztusa és októbere között idős embereknek nyereményjáték hamis ígéretével több tízszeres áron „gyógyhatású” matracot és ágymelegítőt adott el.

baon.hu

A 38 éves nő tavaly ősszel elhatározta, hogy úgy tesz szert rendszeres haszonra, hogy nyereményjáték hamis ígéretével idős emberek bizalmába férkőzve több tízszeres áron közönséges matracot és ágymelegítőt ad el nekik. A mintegy 14 ezer forintba kerülő matracot vagy ágymelegítőt a csaló gyógyhatásúnak állította és darabját 600.000,- Ft-ért kínálta. Alig két hónap leforgása alatt a nő mintegy 1,2 millió forintra tett szert.

A vádlott a kiszemelt idős embereket azzal szólította meg otthonuk előtt, hogy ajándékot ad nekik, mert nyereményjátékon kisorsolták őket. A vádlott minden esetben azt is állította áldozatának, hogy ingyen kapja a masszírozó ágymelegítőt, amennyiben vásárol tőle még egy ilyen terméket 600.000,- Ft-ért. Még azt is elhitette egyik 89 éves taksonyi áldozatával, hogy az egyenként 600.000,- Ft-ba kerülő matracot 90%-os engedménnyel, 350.000,- Ft-ért kaphatja meg. A rászedett idős nő 350.000,- Ft-ot fizetett a két csomag matracért.

Hasonlóképpen járt egy idős szalkszentmártoni házaspár is, akiktől a vádlott úgy csalt ki 600.000,- Ft-ot, hogy folyamatosan szóval tartva őket egy valójában nem létező nyereményjátékra, valamint az eladni kívánt termék gyógyító hatására hivatkozott. Ugyancsak a matrac hamisan ígért kedvező élettani hatásában bízva adta oda a vádlottnak 200.000,- Ft megtakarított pénzét az utolsó „nyertes”, egy 80 éves siófoki asszony.

A csaló nő elfogását követően az idős sértettektől kicsalt összegeket több részletben megtérítette, így a sértettek kára megtérült.

A büntetett előéletű, jelenleg szabadlábon lévő vádlottat az ügyészség üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével vádolja és vele szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozza. Bűnössége kérdésében a Kunszentmiklósi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában