drog

2018.07.17. 09:51

A nagymama is besegített unokájának a drogterjesztésben

Egy miskei férfi és apósa kábítószert és herbált adtak el kalocsai és drágszéli vevőiknek. A terítésben a kalocsai nagymama is részt vett.

Hraskó István

Miske Egy 22 éves miskei férfi és 53 éves apósa ellen emelt vádat a napokban a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség. Mint azt dr. Négyessyné dr. Bodó Marianna, az ügyészség helyettes szóvivője elmondta: a két férfi 2017 tavaszán ismeretlen helyről közösen szerzett be kábítószert és etil-hexedron tartalmú porokat (új pszichoaktív anyagokat), majd kiporciózva, fóliába csomagolva árulták kalocsai és drágszéli vevőiknek, akik a megvásárolt anyagot dohánnyal összekeverve fogyasztották.

– A 22 éves férfi az új pszichoaktív anyaggal átitatott növényi zúzalék, a herbál értékesítésébe bevonta Kalocsán élő 68 éves nagymamáját is, aki a lakókörnyezetében élőknek 500-1000 forintért árulta a kimért adagokat – mondta el Négyessyné. Az asszony akkor is a herbált készült eladni, amikor 2017. október 12-én házkutatást tartottak nála és mellényzsebéből 21 alufóliába csomagolt növényi törmelék került elő.

Unokájánál és annak apósánál még ugyanaznap jártak a zsaruk, ott már 351 darab hasonló csomagot, valamint MDMA-t tartalmazó, koponya-6 és Hulk feliratú tablettákat, etil-hexedron tartalmú fehér porokat, továbbá adagoláshoz szükséges eszközöket találtak. A munkahellyel és rendszeres jövedelemmel nem rendelkező vádlottaktól több mint 1 millió forint készpénzt is lefoglaltak a rendőrök. A két férfinél lévő kábítószer mennyisége meghaladta a csekély mennyiség felső határát, annak mintegy három-négyszerese, de nem éri el a jelentős mennyiség alsó határát.

A két miskei férfi korábban előzetes letartóztatásban volt, jelenleg szabadlábon védekezhet. A megyei főügyészség kábítószer-kereskedelem bűntettével és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével vádolja őket, mint társtetteseket, a nagymamát “csak” az utóbbi bűncselekménnyel. A büntetőperben lesz egy negyedik vádlott is, egy kalocsai férfi, aki abból élt, hogy két éven át herbált árult a környezetében élőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában