Jánoshalma

2018.06.27. 10:00

Összeveszett a két tolvaj, autórongálás lett a vége

Vádat emeltek egy jánoshalmi férfi ellen, aki késsel megfenyegette egy ismerősét, majd kiszúrta autójának kerekét – mindezt azért, mert azt hitte, haverja eltette a közös lopásuk során zsákmányolt pénzt.

Hraskó István

Forrás: police.hu

Az ügy sértettje, egy jánoshalmi férfi márciusban vett egy autót, ám a kocsi később nem akart beindulni, ezért testvérével közösen eltolták egy közeli autószerelő műhelyhez. Arra járt a vádlott, egy 35 éves helyi férfi, aki aznap délelőtt éppen a sértettel közösen ment lopni. Ismerőse frissen vásárolt autóját látva méregbe gurult, és késével hadonászva követelte a cimborától a zsákmány felét, a sértett viszont azt mondta, nem talált pénzt a lopás során.

A vádlott erre lefejelte, miközben a kést a teste mellett tartotta. A sértett menekülni kezdett, a vádlott pedig üldözte. „Megöllek!” – ordítozta a késsel szurkálva-hadonászva. Ismerőse beszaladt a műhely udvarába, támadója pedig el akarta vinni a kocsit, ám nem találta a slusszkulcsot, dühében így belevágott az autó magnójába. Ezután késsel a kezében a sértett testvérétől követelte a kulcsot, aki a földre dobta, ám a vádlott mégsem indította be a kocsit, hanem inkább kiszúrta a bal hátsó gumiját, és a kulcsokkal együtt elment. Nem sokkal később elfogták a rendőrök.

Fotó: police.hu

A büntetett előéletű férfi előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást, vele szemben az ügyész végrehajtandó fegyház kiszabását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában