Fülöpszállás

2018.06.12. 13:44

Rablás miatt kell felelnie a fegyveres böllérnek

A Kiskőrösi Járási Ügyészség minősített rablás bűntettének kísérlete miatt vádat emelt egy 40 éves tabdi férfi ellen, aki 2017. október 7-én este egy riasztófegyverrel fenyegetőzve kísérelt meg kirabolni egy fülöpszállási trafikot.

Maksa Balázs

Forrás: police.hu

A szövevényes ügy részleteiről a Zsaru Magazin nyomán korábban már beszámoltunk: a 40 éves tabdi K. Ferenc, a Kiskunság egyik legjobb hírű böllérje még tavaly decemberben volt hivatalos egy fülöpszállási disznóvágásra. A kiváló böllér hírében álló Ferenc sosem vetette meg az alkoholt.

December 8-ára egy fülöpszállási disznóvágásra fogadták fel, előző nap még el is mentek érte kocsival, hogy már az előkészületekben is segíthessen Ferenc. Út közben azonban történt egy furcsa eset: a férfi megállíttatta az autót egy használtcikk-kereskedésnél, majd egy dobozzal a kezében ült vissza a kocsiba. A dobozban egy gáz-riasztó pisztoly volt. A férfi megkérte az őt furikázó házigazdát, hogy segítsenek neki eladni, mert kell neki a pénz karácsonyra.

Már a disznóvágás előkészületei során a böllér olyannyira lerészegedett, hogy megbízója hazaküldte, hogy józanodjon ki, mert hajnalban várják vissza. K. Ferenc azonban nem hazafelé indult, hanem az egyik kocsmába tért be, ahol biliárdozott és tovább ivott. A csaknem egyórás kocsmázás után elindult, azonban nem hazafelé, hanem a közeli dohányboltba ment, ahol elővette a fegyverét, ráfogta az eladóra és a bevételt követelte.

Fotó: police.hu

Az ügyészség most emelt vádat a férfival szemben

– A vádlott 2017. október 7-én este ittas állapotban betért Fülöpszálláson egy trafikba és megkérdezte a vásárlótérben lévő eladót, hogy „lehet-e feladni lottót”. Miután az eladó hölgy igenlően felelt, visszament a pult mögé. A vádlott ekkor odalépett a pulthoz, a jobb zsebéből elővett egy gáz-riasztópisztolyt, azt a sértettre fogta és azt mondta neki, hogy „kérem a bevételt”. A vádlott a lőfegyvernek nem minősülő pisztolyt egy kiskőrösi régiségkereskedőtől vette hitelre, a tartásához engedély nem kellett – ismertette a dohányboltban lejátszódott eseményeket dr. Schmidt Gábor, a megyei főügyészség szóvivője.

Hozzátette: a fenyegetés hatására az eladó nagyon megijedt, visszakérdezett, mire a vádlott nyomatékosabban felszólította, hogy „kérem a bevételt!”.Erre a sértett az üres kasszát kihúzta, de a pulton észrevette a kulcscsomója alatt a riasztó távirányítóját, amin volt egy pánikgomb is. A sértett megnyomta a pánikgombot és a riasztó egyből megszólalt.

Forrás: police.hu

A hang ellenére a vádlott még egyszer követelte a bevételt, erre az eladó közölte, hogy mindjárt itt lesznek a rendőrök, és megpróbált a lottóterminál mögé bújva kitérni a fegyver csöve elől. Mivel az eladónő nem adott pénzt, a férfi az üzletből zsákmány nélkül távozott.

A vádlottat három nap múlva fogták el a rendőrök és 2018. június elejéig előzetes letartóztatásban volt.

A büntetlen előéletű vádlott beismerte a bűncselekményt, jelenleg szabadlábon várja a tárgyalást. Őt a járási ügyészség fegyveresen elkövetett rablás bűntettének kísérletével vádolja és végrehajtandó fegyház, valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta azzal, hogy a riasztópisztolyt is el kell kobozni tőle. Bűnössége kérdésében a Kiskőrösi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában