hűtlen kezelés

2018.06.30. 09:25

Lezárták a Soltvadkert Takszöv aktáját – 2,3 milliárd forint a kár

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) vádemelési javaslattal fejezte be a Soltvadkert és Vidéke Takarékszövetkezettel, valamint a Quaestor cégcsoporttal kapcsolatos nyomozást.

police.hu

A KR NNI hűtlen kezelés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a Soltvadkert és Vidéke Takarékszövetkezet vagyongazdálkodása kapcsán. A nyomozás adatai szerint a pénzintézet két vezetője 2004 és 2010 között olyan értékpapír vásárlására vonatkozó szerződéseket kötött a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt.-vel, amelyek valódi célja nem értékpapírra vonatkozó befektetés volt. Az átutalt pénzösszegekkel a Quaestor cégcsoport működését, illetve a takarékszövetkezet egyik vezetője fiának cégét, a Fantázia-Agrofa Kft.-t finanszírozták. A beszerzett bizonyítékok alapján a gyanúsítottak már az átutalások időpontjában tudták, hogy az átutalás valódi céljaként megjelölt befektetési gazdasági esemény nem fog megtörténni, és így a jövőben sem várható, hogy a beutalt összeget visszafizetik a takarékszövetkezet részére.

A KR NNI nyomozói az eljárás során a személyi és tárgyi bizonyítékokat beszerezték, a tanúkihallgatásokat elvégezték, az átutalások háttéranyagait lefoglalták és igazságügyi szakértő bevonásával igazolták a befektetések fiktív voltát. A nyomozás megállapította, hogy a takarékszövetkezet betéteseit összesen 2,3 milliárd forint nagyságú vagyoni hátrány érte – írja a police.hu.

A nyomozók a takarékszövetkezet két vezetőjét a hűtlen kezelés bűntett tetteseként, egyikük hozzátartozóját bűnsegédként, valamint a Quaestor-csoport két vezetőjét szintén bűnsegédként vonták felelősségre gyanúsítottként.

A nyomozást a KR NNI az ügyben befejezte, a keletkezett iratokat az öt gyanúsított vonatkozásában vádemelési javaslattal küldte meg a Fővárosi Főügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában