felkavaró fotók!

2018.06.24. 10:20

Brutális állatkínzás történt Helvécián – lefejeztek egy kutyát

Rejtélyes eset történt szombaton Helvécián. Egy lefejezett kutyatetemet találtak az egyik családi ház kapujánál. A rendőrség nyomoz az ügyben.

Maksa Balázs

Fotó: Pozsgai Ákos

A Szurkolók az állatkínzás ellen csoport aktivistái hívták segítségül az Argos Állatvédelmi Egyesületet szombaton. Egy helvéciai családi ház portájánál egy lefejezett kutyát találtak: a 15-20 kilós kutya teste a kerítésen belül, a feje az utcán hevert, az egyik füle pedig a feje mellett a járdán – tájékoztatta a baon.hu-t Szabó Attila, az Argos Állatvédelmi Egyesület elnöke. Az Országos Állatvédőrséggel közösen hívtak hatósági állatorvost az éjszaka folyamán. A helyszínelők órákon keresztül rögzítették a nyomokat, és azonnal megkezdték az adatgyűjtést.

Mint Szabó Attila elmondta, a nyomok nem egyértelműek, így nem lesz könnyű feladat megállapítani, hogy mi is történt pontosan. A nyomok alapján egyelőre nem zárható ki sem az állatkínzás, sem a kutyatámadás eshetősége.

- Több mint tíz évet dolgoztam kutyamenhelyen, nagyon régóta kutyákkal foglalkozom. Sajnos több kutyatámadást láttam már. A támadó kutya, még ha meg is skalpolja a másik ebet, amint elpusztult, otthagyja, nem marcangolja szét a tetemet. A mostani ügyhöz hasonlót még sohasem láttam – mondta Szabó Attila. Hozzátette: egy 15-20 kilós kutya feje egy támadástól csak úgy nem szakad le.

- Még az illegális kutyaviadalokon sem történik olyan, hogy leszakadna egy kutya feje. Több állatvédelmi egyesülettel beszéltem ezzel kapcsolatban, de egyikünk sem gondolja azt, hogy kutyatámadásról lenne szó. De amíg a szakértői vélemény nem készül el, nyilván csak a sötétben tapogatózunk és találgatunk – zárta gondolatait az egyesület elnöke.

Kerestük az esettel kapcsolatban a rendőrséget is. Mint azt Hürkecz Zoltán, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, a Kecskeméti Rendőrkapitányság állatkínzás miatt indított nyomozást, azonban a folyamatban lévő ügyről nem adhat bővebb felvilágosítást.

Úgy tudjuk, hogy az elsődleges orvosi vizsgálat alapján nem találtak vágási nyomokat, csak fognyomokat. Ezek alapján egy másik állat okozhatta a kutya vesztét. Az eset részleteit igazságügyi orvosszakértő tisztázza majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában