M5 autópálya

2018.05.09. 09:52

Ismét a levegőből figyelték az M5-ös autópályát

Május 8-án 11 órától 15 óráig ismét fokozott ellenőrzést tartottak a megyei rendőrök az M5-ös autópálya Bács-Kiskun megyei szakaszán.

baon.hu

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző és Autópálya Alosztálya május 8-án 11 és 15 óra között ismét a légtérből figyelte az autópályán közlekedőket, ezen kívül pedig migrációs ellenőrzést is tartottak. Az akcióban résztvevő 6 motoros rendőr és 6 gépkocsizó járőr munkáját az Autópálya Alosztály megbízott vezetője és annak helyettese a légtérből is irányította egy szolgálati helikopterből.

Az akció során 20 külföldi és 3 magyar sofőrrel szemben nehéz teherautóval történt szabálytalan előzés, míg 1 magyar és 1 külföldi vezetővel szemben követési távolság be nem tartása miatt helyszíni bírságot szabtak ki a rendőrök. További 3 külföldi sofőr pedig közigazgatási bírságot kapott biztonsági öv használatának elmulasztása miatt. A szabályszegések visszaszorítása érdekében az intézkedő rendőrök egy esetben alkalmazták a szabálysértési hatóság elé állításának lehetőségét, melynek keretein belül gyorsított eljárást folytattak le a Szabálysértési Hatóság munkatársai.

A légi megfigyelés során ismét észlelték, hogy a kamionsofőrök továbbra is szabálytalanul előznek, amikor nem látnak a közvetlen környezetükben rendőrt.

A légtérből irányított forgalomellenőrzés most is bizonyította hatékonyságát: az akció ideje alatt 29 fővel szemben kezdeményeztek intézkedést a rendőrök.

Ahogy korábban is írtuk, folytatódnak a fokozott rendőrségi ellenőrzések az M5-ös autópályán a közlekedésbiztonsági és a közbiztonsági helyzet javítása érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában