Bács-Kiskun

2018.05.15. 10:18

Bács-Kiskunban is vadásztak a gyorshajtókra – videó

Május 14-én, hétfő reggeltől 24 órás, országos sebesség-ellenőrzést tartott a rendőrség az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a TISPOL európai akciójához csatlakozva. Bács-Kiskun megyében 61 helyszínen ellenőrizték a rendőrök, hogy a járművezetők betartják-e a megengedett legnagyobb sebességet.

Pozsgai Ákos

Soltvadkerten is mértek a rendőrök

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Pozsgai Ákos

– Az állampolgárok javaslatai alapján a helyi adottságokat alapul véve jelölték ki a Speedmarathon elnevezésű akció helyszíneit és időpontjait – közölte Ubornyák Zoltán, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Autópálya Alosztályának megbízott vezetője.

A rendőr százados elmondta: az akció fő célja nem a szankcionálás volt, hanem a sebességtúllépés veszélyességének tudatosítása a gépjárművezetőkben.

Soltvadkerten is mértek a rendőrök
Forrás: Petőfi Népe | Fotós: Pozsgai Ákos

– Dokumentált szabályszegés esetén természetesen a rendőrök a hatályos jogszabályokban foglaltak alapján eljárást kezdeményeztek a szabálytalankodókkal szemben és a szükséges intézkedéseket lefolytatják – hangsúlyozta a rendőrségi szakember, aki szerint az ittas járművezetés és a passzív biztonsági eszközök használatának mellőzése mellett a sebességtúllépés a harmadik fő baleseti forrás a közlekedés során.

A rendőrség az ellenőrzés ideje alatt minden hadra fogható fix telepítésű és mobil traffipaxot bevetett a gyorshajtók kiszűrésére. A korábbi évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a konkrét időpontokkal és helyszínekkel előre beharangozott látványos akció ellenére is vannak, akik figyelmen kívül hagyják a maximális sebességhatárokat.

A 24 órás ellenőrzés ideje alatt Bács-Kiskun megyében 36 egyenruhás 61 helyszínen 24559 járművet ellenőrzött, amely során 248 esetben állapítottak meg sebességtúllépést.

A gyorshajtás a közlekedési balesetek egyik legfőbb oka. A rendőrség azt kéri a járművezetőktől, hogy az év valamennyi napján tartsák be a szabályokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában