tolvajok

2018.04.25. 17:00

Nem volt malacuk a tataházai malactolvajoknak

A bajai ügyészség dolog elleni erőszakkal, folytatólagosan elkövetett lopás bűntettével vádol egy biztonsági őrt és társát, akik 62 malacot loptak el tavaly egy tataházai sertéstelepről.

baon.hu

A hízósertések és az anyakocák száma is csökkent

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Shutterstock

A 28 éves ruzsai férfi biztonsági őrként dolgozott egy tataházai sertéstelepen, ahol a feladata a sertések őrzése volt. A vádlott és 50 éves kelebiai társa megállapodott abban, hogy a sertéstelepről malacokat lopnak el. A megállapodás szerint a malacokat a biztonsági őr vádlott a járőrözése idején kiadja a kerítés túloldalán várakozó társának, aki a malacokat elszállítja, eladja és a vételáron megosztoznak.

A vádirat szerint a fiatalabb vádlott 2017. április 7-én reggeltől 24 órás őrző-védő, porta- és járőrszolgálatot látott el. A megbeszéltek alapján az idősebb vádlott az esti órákban odaállt egy platós teherjárművel és egy utánfutóval a sertéstelephez. Fiatalabb társa az ólakban tartott húsz kilogrammos, „magyar lapály” fajtájú malacokból 31 példányt a telep hátsó kerítését lenyomva kiadogatott a társának. Hat nap múlva a telepen ismét a fiatalabb vádlott „őrködött” és a tolvaj páros mindent ugyanúgy csinált, mint előző alkalommal; ekkor is 31 malacot vittek el.

A lopott malacokat az idősebb vádlott eladta és a vételárból 100.000 forintot átadott fiatalabb társának. A 62 malac értéke 1.127.000 forint volt. A szövetkezetnek okozott kár nem térült meg. A lopást rövid időn belül felfedezték, ráadásul egy térfigyelő kamera is rögzítette a malacszállító jármű mozgását és így a vádlottak lebuktak.

Az ügyészség a szabadlábon lévő két férfit dolog elleni erőszakkal, folytatólagosan elkövetett lopás bűntettével vádolja. Velük szemben az ügyészség végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását és azt indítványozza, hogy a sértettnek okozott kár megtérítésére is kötelezze őket a bíróság. A büntetlen előéletű tolvajok ügyében a Bajai Járásbíróság fog dönteni.

Nyitóképünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában