tűzeset

2018.04.21. 20:16

Begyulladt a kommunális hulladék a vaskúti szeméttelepen

Meggyulladt szombaton este és mintegy négyszáz négyzetméteren ég a kommunális hulladék a vaskúti szeméttelepen. A tűz és a füst lakóházakat nem veszélyeztet.

baon.hu

Fotó: Kubatovics Tamás

Friss: Vasárnap délelőtt eloltották azt a tüzet, amely még szombat este keletkezett a vaskúti szeméttelepen. Mintegy négyszáz négyzetméteren égett a kommunális hulladék. A bajai, a szekszárdi és a nagybaracskai hivatásos tűzoltók fojtották el a tüzet. A bácsbokodi önkéntes tűzoltók szintén részt vettek a munkálatokban, amelyeket erőgép is segített.

– A bajai, a nagybaracskai és a szekszárdi hivatásos tűzoltók nagy erőkkel érkeztek a helyszínre, ahol öt vízsugárral kezdték meg nagyjából 20x20 méter széles, öt méter magas szeméthalom oltását. Munkájukat két erőgép is segíti. A tűz és a füst lakóházakat nem veszélyeztet. Elindultak továbbá a helyszínre a vaskúti önkéntes tűzoltók, valamint Kecskemétről a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság műveleti szolgálata és a mobil labor is. A műveleti szolgálat a helyszínen irányítja majd az oltási munkálatokat, a mobil labor pedig a szélerősséget, szélirányt, valamint az égéstermék összetételét vizsgálja majd – tájékoztatta a baon.hu-t Varjassy László, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársa.

Fotós: Kubatovics Tamás
Fotós: Kubatovics Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában